Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr. Duran Bülbül'den kritik uyarı: 'Sermaye artışı doğru ancak yetersiz'

İktisatçı Prof. Dr. Duran Bülbül, Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrası anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarlarının yükseltilmesini 12punto'ya değerlendirdi. Bülbül, "Bu şirketlerin kuruluşu için sermaye artışı doğru ancak yetersiz. Türkiye’de kurulan ticaret şirketlerinin yüzde 99'u uluslararası KOBİ tanımının dışında. Ülkemizin koşullarına uygun yeni bir KOBİ tanımı ve ölçeği konması gerekir" dedi.

Prof. Dr. Duran Bülbül'den kritik uyarı: 'Sermaye artışı doğru ancak yetersiz'

12punto.com.tr

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükmü uyarınca anonim şirketler için 50 bin lira olarak öngörülen en az esas sermaye tutarı 250 bin liraya, kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketlerde 100 bin lira olarak öngörülen en az başlangıç sermayesi tutarı 500 bin liraya yükseltildi.

Limited şirketler için 10 bin lira olarak öngörülen en az esas sermaye tutarıysa 50 bin liraya çıkarıldı.

İktisatçı Prof. Dr. Duran Bülbül, anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarları yükseltilmesini değerlendirdi.

'KOBİ TANIMI VE ÖLÇEĞİ KONMASI GEREKİR'

Bülbül, "Bu şirketlerin kuruluşu için sermaye artışı doğru ancak yetersiz. Türkiye’de kurulan ticaret şirketlerinin yüzde 99'u uluslararası kobi tanımının dışında. Ülkemizin koşullarına uygun yeni bir KOBİ tanımı ve ölçeği konması gerekir.

Çok fazla posta kutusu şirketlerinin milyon TL’lik ihaleler ve krediler alarak bir müddet sonra ortada kayboldukları da bir gerçektir. Ya da bu şirketlerin önemli bir kısmının gerçek sahipleri başka şahıslar olmaktadır. Bu da kamu kaynaklarının israfına ve yolsuzluklara neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

12Punto Duran Bülbül Resmi Gazete

İlgili Haberler