Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Prof. Dr. Hakan Kara'dan çarpıcı asgari ücret paylaşımı: Açlık ve sefalet...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'ara zam gündemimizde yok' açıklaması ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" sözlerinin ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. Prof. Dr. Hakan Kara ise asgari ücrete ilişkin dikkat çekici bir grafik paylaştı.

Prof. Dr. Hakan Kara'dan çarpıcı asgari ücret paylaşımı: Açlık ve sefalet...

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, merakla beklenen asgari ücrette ara zam yapılmazsa ne olacağına ilişkin X üzerinden bir grafik paylaştı. 

Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafikte asgari ücret 17 bin 2 lirada sabit kalırken, açlık sırının 21 bin liranın üzerine çıktığı görülüyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KİM NE DİYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinde asgari ücrete Temmuzda ara zam yapılması konusunu açmış ve Bahçeli’nin de temmuz zammına sıcak baktığını belirtmişti. 

MHP lideri Bahçeli ise geçen günlerde asgari ücret sorusuna “Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız” yanıtını vermişti.

AÇLIK SINIRINDA ARTIŞ 

Son olarak dün Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı açlık sınırı 18 bin 969 lira 22 kuruş. İlk kez geçen ay Ocak 2024’ten bu yana 17 bin 2 lira olarak uygulanan asgari ücretin üzerine çıkan açlık sınırı bu ay asgari ücretin 1967 lira üzerine yükseldi.


Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Kara açlık sınırı TCMB