Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şikayetlerin ardından bakanlık harekete geçti: IBAN’la ödeme talep eden işletmelere kesilecek cezalar belli oldu!

İşletme sahiplerinin talebi üzerine ödemelerin IBAN üzerinden yapılmaya başlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Alışveriş karşılığında fiş-fatura kesmeyen IBAN'la ödeme talep işletmelere verilecek cezalar belli oldu. Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Şikayetlerin ardından bakanlık harekete geçti: IBAN’la ödeme talep eden işletmelere kesilecek cezalar belli oldu!

Son dönemde işletmeler kredi kartlarındaki komisyonun artmasını gerekçe göstererek ödemeleri kredi veya banka kartı yerine IBAN ile talep etmeye başladı.

İşletmelerin tutumu nedeniyle yurttaşların şikayetlerinin artmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye başladı.

Söz konusu işletmelere kesilecek cezalar belli oldu.

Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise her bir fatura için 3 bin 400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek. Devleti vergi kaybına uğrattıkları için vergi incelemesi yapılacak.

Beyan dışı bırakılmış hasılat nedeniyle vergi kaybına neden olunduğu için vergi incelemesi de yapılıyor veya yapılan tespitler esas alınarak dönem matrahları takdir ediliyor, vergi cezaları kesiliyor.

SADECE İŞLETME SAHİPLERİ DEĞİL, KİRALANAN HESAPLAR DA DENETLENİYOR

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah'ın haberine göre, işletmelere ve işletmeyle ilişkili tüm hesaplara IBAN yoluyla gelen transferler inceleniyor. Sadece işletme sahiplerinin değil yakınlarının ve çalışanlarının hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesaplar da denetleniyor. Banka hesap hareketleri, tapu ve araç sicilleri gibi verilerden yola çıkılıyor.

Gerçek kazançlarını beyan dışı bırakanlar denetim kapsamına alınıyor. Kiralama yoluyla edinilen banka hesapları da MASAK mevzuatı çerçevesinde terörün finansmanı, kara para aklama, yasa dışı bahis gibi suç unsuru barındıran eylemler kapsamında inceleniyor.

Ticaret Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı, "Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ediyor" uyarısında bulunmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Banka hesabı IBAN usulsüzlük