Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

En önemli sağlık sorunlardan biri olan kanser oluşumunda beslenme şekli, önemli bir yer tutuyor. İşte kanseri önlediği kanıtlanan besinler...

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Kanser, dünya genelinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bilim insanlarının yürüttüğü araştırmalar, bazı besinlerin kanseri önleyici özelliklere sahip olabileceğini gösteriyor. İşte bilimsel olarak kanıtlanmış, kanser riskini azaltmaya yardımcı olan beş önemli besin:

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Sarımsak

Antioksidan içeren ve antiinflamatuar özelliği nedeniyle hücrelerin yaşlanmasını önleyen sarımsak, çiğ tüketildiğinde vücuda faydası en üst düzeydedir. Bağışıklığı güçlendiren sarımsak, kanser hücresinin oluşmasını engelliyor.Sarımsak, bol miktarda allicin içeriyor. Allicin, vücudu serbest radikallere karşı korur. Hücre zarına zarar gelmesini önler. Sarımsak, bu özellikleri nedeniyle doğal ilaç olarak bilinir.

Sarımsak, damarlarda iltihap oluşmasını engeller.

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Brokoli

Yapılan araştırmalar, brokolinin özellikle meme kanseri ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu olduğunu ortaya koydu. 

Çiğ tüketildiğinde, brokoli mide kanserini önlemede oldukça etkilidir. Aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirerek kış hastalıklarına karşı vücudu koruma sağlar.

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Karalahana

Karalahana, glukosinolat olarak bilinen doğal bileşikler bakımından zengindir. Haftada bir kez tüketilen karalahana DNA hasarını önlüyor.

Karalahana, fitokimyasallar içermesi nedeniyle vücutta toksin birikmesinin önüne geçiyor.

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Pazı

En sağlıklı sebzelerden biri olan pazı, syringic asit ve kaempferol açısından zengindir. Bu maddeler, kanser hücrelerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve vücutta toksin birikimini engeller.

Pazı, çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır, ancak sote olarak da hazırlanıp tüketilebilir.

Kanseri önlediği bilimsel olarak kanıtlanan 5 besin!

Tere

Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan tere, kendine has keskin bir tada sahiptir. Özellikle kahvaltıda tüketildiğinde halsizlik ve yorgunluğa iyi gelirken, kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

Hücreleri koruyucu etkisi sayesinde tere, birçok kronik hastalığın önlenmesinde de etkilidir.


Haber Kaynağı : 12punto

Kanser sağlık gıda sebze Yeşil sebzeler