Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni gelişme: Hastane sahiplerinin ifadeleri ortaya çıktı
Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında faaliyetleri durdurulan 10 hastanenin sahiplerinden Dr. Ali Aksu ve Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu’nun ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler, haklarındaki suçlamaları reddederken, hastanelerinde etik olmayan bir durum olmadığını savundular.
Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında 10 hastanenin faaliyetleri durduruldu ve bu hastanelerin açılış ruhsatları iptal edildi.
Habertürk'ün haberine göre, kapatılan hastaneler arasında bulunan Özel Birinci Hastanesi’nin sahibi Dr. Ali Aksu ve Özel Güney Hastanesi’nin sahibi Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu, soruşturma kapsamında şüpheli olarak işlem gören isimler arasında yer aldı. Gözaltına alınan 47 kişiden serbest bırakılan Yurtoğlu ve Aksu'nun ifadeleri soruşturma dosyasına girdi.
Şüpheli olarak ifadesi alınan Dr. Ali Aksu, 2003 yılından beri aktif olarak çalıştığını belirtti ve "Birinci Göz Hastanesi, Birinci Diş Hastanesi, Argıs İlaç ve Beymed Sağlık gibi şirketlerin sahibi ve yöneticisiyim. Herhangi bir lakabım veya takma adım yoktur" dedi.
Aksu, savcılığın yönelttiği "Kimleri tanıyorsun?" sorusuna, Dursun Eryılmaz, Fehmi Alperen, Fırat Sarı, Gıyasettin Mert Özdemir, Hakan Doğukan Taşçı, Şeyhmus Çelik ve Ahmet Atilla Yılmaz gibi kişileri tanıdığını, ancak aralarında herhangi bir husumet olmadığını ifade etti.
Çete lideri olarak gösterilen Fırat Sarı ile cep telefonu görüşmelerine ilişkin olarak Aksu, "Fırat Sarı ile olan görüşmelerim iş ile ilgili rutin konuşmalardı. Görüşmelerimde yasa dışı bir içerik bulunmamaktadır." dedi. Yönetici olduğu şirketlerin genel müdürler tarafından takip edildiğini belirterek sorumluluğun bu kişilerde olduğunu vurguladı.
Ruhsatı iptal edilen Özel Güney Hastanesi’nin sahibi Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu da soruşturma kapsamında ifadesi alınan isimlerden biri oldu. Yurtoğlu, suçlamaları reddederek, "İstanbul Esenler Güney Sağlık Hizmetleri isimli hastanenin ortağıyım. Hakkımda daha önce herhangi bir işlem yapılmadı, ceza almadım" dedi.
Yurtoğlu, savcılığın kendisine yönelttiği isimler hakkında "Damla Atak ve Damla Korkmaz bizim hastanemizde çalışan hemşirelerdir. Fırat Sarı ise çocuk hastalıkları doktoruydu, ancak kendisiyle yollarımızı ayırdık." şeklinde konuştu.
Yurtoğlu, Kaya bebek olayıyla ilgili olarak, "27 haftalık ve 500 gram doğan bebek hastanemize geldi. Gereken her şey yapıldı ancak bebeğin durumu kötü olduğu için kurtarılamadı. Hastanemizde gerekli müdahaleler yapıldı, denetim sonrası bazı eksiklerden dolayı yoğun bakım ünitemiz geçici olarak birinci basamağa indirildi. Eksikler tamamlandıktan sonra tekrar üçüncü basamak olarak tescil aldık" dedi.
Yenidoğan yoğun bakımlarının kiralandığı iddialarını reddeden Yurtoğlu, "Dr. Fırat Sarı'dan hizmet satın aldık, ancak hastanenin herhangi bir bölümünü kiralamadık. Hizmet karşılığı yapılan anlaşmalar, kesilen makbuzlar karşılığında ödendi" ifadelerini kullandı.
Yurtoğlu, yaklaşık 45 yıldır sağlık sektöründe olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar SGK'yı zarara uğratacak herhangi bir eylemde bulunmadım. Eski çalışanlar tarafından iftiraya uğradım ve kendilerine karşı yasal haklarımı saklı tutuyorum." dedi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, savunmasını noktaladı.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Beşar Esad'ın nasıl kaçtığı ortaya çıktı
Gelinim Mutfakta 11 Aralık puan durumu: Bugün hangi gelin birinci oldu?
Bir köfte markası daha ifşa edildi
2025 asgari ücret için işverenin beklentisi ve yeni rakam belli oldu
Fenerbahçe - Athletic Bilbao maçı ne zaman, saat kaçta? Muhtemel 11'ler
Japon deprem uzmanı Türkiye’deki 4 tehlikeli bölgeyi açıkladı!
Meteoroloji uyardı: Gece yarısından itibaren etkili olacak!
“Batı Kürdistan” kimin olacak? - II
Teğmenlere 'İtirafçılık' dayatması mı?
Fenerbahçe evinde Athletic Bilbao’ya kaybetti