Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

1 Mayıs'a damga vurmuştu: Vali Gül'den 'Basını süpürün' açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, Basın Konseyi'nin düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödül Töreni'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, polisin 'basını süpürün' ifadesine ilişkin de cevap verdi.

1 Mayıs'a damga vurmuştu: Vali Gül'den 'Basını süpürün' açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, Basın Konseyi'nin düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödül Töreni'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen sendika ve sivil toplum örgütlerinin buluşma noktası olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda, polis müdahale etmişti. 

Olayları görüntülemek isteyen basın mensupları için bir polisin "Basını süpür, biraz daha süpür" talimatı vermesi ve kalkanlarla engellenmesi kameralara yansımıştı.

Benzeri bir talimat da iki ay önce İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ni görüntülemek isteyen basın mensupları için verilmiş, yine gazeteciler adliye önünden uzaklaştırılmıştı.

CEVAP VERDİ

Vali Gül, “Müdür düzeyinde böyle bir talimat yok, verilmedi. Alt düzeyde maksadını aşmış olabilir. Söylenip söylenmediğini bilmiyorum, duymadım ama eğer böyle bir söz söylendiyse maksadını aşmıştır. Yanlış olmuştur, özür dilerim” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Davut Gül 1 Mayıs Polis