Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

1 milyarlık kripto vurgununda ikinci perde: İsmail öğretmen 45 bin doları nasıl kaptırdı?

1 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı operasyonunda aralarında Aşkım Kapışmak'ın da olduğu 127 kişi gözaltına alınmıştı. 12punto şebekenin şirket merkezinin Karayipler'de olduğunu ve 'smart trade coin' adlı kripto paranın Ocak 2021'de tedavüle girdiğini, bu tarihten yaklaşık 5 ay sonra ise battığını gündeme taşımıştı. Haberimizin ardından 12punto'ya ulaşan kripto mağdurlarından İsmail Çimen dolandırıcılık sürecini adım adım anlattı...

1 milyarlık kripto vurgununda ikinci perde: İsmail öğretmen 45 bin doları nasıl kaptırdı?

Ersin Eroğlu- 12punto ÖZEL

Ankara merkezli 21 ilde yüksek kazanç vaadiyle 1 milyar dolarlık vurgun yaptığı belirlenen şebekeye yönelik operasyon kapsamında Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alınmıştı.

12punto, 'Smart trade coin' adlı kripto parayla Ocak 2021'de piyasaya giren şirketin yaklaşık 5 ay sonra battığını, şirketin merkezinin ise Karayipler'de bir ada ülkesi olan Saint Vincent ve Grenadinler'e kurduğu duyurmuştu.

1 milyarlık kripto vurgununu “Kripto vurgununun perde arkası: Operasyon üç yıl sonra yapılmış” başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberimizin ardından ulaşan İsmail Çimen öğretmen kripto mağduriyet sürecini adım adım 12punto'ya anlattı.

'SUNUMU ESKİ HAKEM BÜLENT DEMİRLEK YAPTI'

14 Şubat 2021'de söz konusu kripto para yazılımından haberdar olduğunu söyleyen İsmail Çimen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yazılımın nasıl bir şey olduğunu öğrenmek için Oceans Enter Price Smart Trade Coin Go Türkiye temsilcilerinin zoom programı üzerinden iş sunumuna katıldım. Sunumu yapan Türkiye'nin de yakından tanıdığı eski FİFA hakemlerinden Bülent Demirlek'di. Yapılan sunumda Smart Trade Coin Go'nun geliştirdiği yazılımla zarar etme olasılığının olmadığı şirketin bizim yatırımlarımızı kendileri bot adı verilen robotlara emir vererek kontrol edip alım-satım işlemlerini yaparak kar ettirdiğini bu karın günlük yüzde 15 ile yüzde 30 aralığını bize verdiğini gerisinin şirketin aldığını anlattı. Sinan Dündoğan'ın İlhan Özcan, Çiğdem Karaca, Cüneyt Çiçek ile Çırağan Sarayı'nda görüştüklerini ve ondan sonra karar verdiğini söylediğini duydum.”

Smart Trade Coin Go WhastsApp grubundaki yazışmalar

'BOT HESAPLAR ÇALIŞACAK, ZARAR İHTİMALİNİZ YOK'

Yazılıma Türkiye'deki kripto para borsalarından Bitcoin ve Ethereum kripto paralarını TL bazlı gönderdiğini belirten İsmail Çimen devamındaki süreci şu şekilde özetledi:

“Çiğdem Karaca'nın zoom toplantısına katıldım. Toplandıda Karaca, yazılımın gönderilen tutarı dolara çevirdiğini her ay ki kur artışı olursa buradan da kar elde edildiğini, ay içinde yazılımın yaptığı al sat ticaretinin yanı sıra bu kripto paraların değer artışı olduğunda ordan kar elde edildiğini bu yazılımı aylık yatırımı başlatırken marketing kısmından hesaptaki coinleri botlara tanımlarken 10 doları 9 dolara tanımladıklarını her 10 dolarda maksimum 1 dolar daha aktif ederken kazandırdığını da söyledi. Traderların yaptığı yatırımlarda zararı önlemek için stoploss denilen şu tutara kadar düşüş olursa otomatik satış emri vererek çok küçük zararla satış yaptığını dolayısıyla herhangi bir zararın yüksek olmadığını anlattı. Ben de yazılımın gold paketini 1000 dolara aldım. Bu paketlerin özelliği silver pakette 40 adet bot veriyor 2000 dolara kadar işletiyor. Gold pakette sınırsız bot, sınırsız yatırım tutarı oluyor. Ve içerisine gönderdiğim toplamda 11 Etherium VE 0.10 Bitcoinlerim vardı. Regnum Carya otelde gala olacağını söyleyen liderler ile birlikte otelde bizlere Cüneyt Çiçek ve Çiğdem Karaca’ nın Defi botlarına paralarımızı aktarmamızı ve çok daha fazlasını kazanacağımızı vaadettikleri zaman normal botları bozup defiye yatırımlarımı yatırdım. Sonraki otel toplantısı da Kapadokya da oldu ve hasan hocamla birlikte ona da katıldım. Liderler kendilerine almış oldukları son derece lüks arabalarla bizlerin gözünü boyadılar ve hepimizin yazılıma karşı güvenlerini tazelediler. Bizlerde hırsa kapılıp bütün birikimlerimizi yazılıma bağladık.”

Smart Trade Coin Go WhastsApp grubunda dolandırıcılar kısa süre içerisinde zenginleşme hayali satmış

5 HAZİRAN'DA PARALAR ÇEKİLDİ

Sisteme girdikten yaklaşık dört ay sonra paralarının çekildiğini belirten İsmail Çimen, “5 Haziran 2021 tarihinde gece 03.00 gibi hesabımdan 45.297 dolar yüzde 95 zarar gösterilerek çekiliyor. Bunu şirketin Ankara sorumlusu lideri olan Salim Hancı isimli liderine sorduğumuzda 'sistemsel hata var, 48 saat sonra düzelecek' diye söyledi. 48 saat sonra komite lideri türkiye sorumlularından Çiğdem Karaca isimli şahıs zoom programından yaptığı açıklamada Türklere hakaret içeren bir toplantı yaptı. Şirketin yaptığı yatırımda yüzde 95'e yakın zarar ettiğini şirketin bu zararı üstlendiğini söyledi ve kimseyi konuşturmadan kapattı. Şirket yaptığı açıklamalarda 30 Kasımda hesaplardaki yüzde 5'lik kalanı çekilebileceğini beyan etti. Ancak hala içerdeki paramızı dahi alamıyoruz” dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler