Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki bireysel eylem nedeniyle köprü trafiği bir süre durdu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü bilinmeyen bir nedenle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan yaşanan olaya dair ilk açıklama geldi. Yapılan eylemle ilgili detaylar belli oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki bireysel eylem nedeniyle köprü trafiği  bir süre durdu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü şüpheli bir araç nedeniyle trafik çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel olduğunun değerlendirildiği, Emniyet’in köprü trafiğini durdurduğu ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.14 sıralarında şüpheli bir araç 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde durdu.

ÜZERİNDE 'SMA' YAZILI ARAÇ

Şüpheli araç nedeniyle İstanbul Emniyeti alarma geçti. Aracın üzerinde "SMA" yazarken, trafik çift yönlü olarak durduruldu. Trafikte kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

“BİREYSEL BİR EYLEM”

Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, İstanbul Valiliğinden yapılan ilk açıklamada, "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyetiniz tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu" ifadelerine yer verildi.

Trafik akışı bir süre sonra Anadolu’dan Avrupa yönüne doğru açıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Son olarak yaşananlara dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Yerlikaya, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.

Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.

Bireysel bir eylem nedeniyle tedbir amacıyla trafiğe kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 23.30 itibariyle tekrar trafiğe açıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDEKİ EYLEMİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir şüphelinin aracıyla yolu kapatarak yaptığı eylemin detaylarına ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, köprüde duran aracı fark eden polis ekipleri, otomobilin yanına gittiklerinde sürücü koltuğunda oturan kişinin elinde kırmızı kablolu bir pim olduğunu gördü.

Durumu polis merkezine bildiren ekipler, tedbir amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü trafiğe kapattı. Bu sırada olay yerine Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, takviye kuvvet ve müzakereci polisler sevk edildi.

Araçtaki R.C.Ç'nin, teslim olması için görüşen müzakereci ekiplere, devletin SMA hastalarına yardım etmesi için böyle bir eyleme başvurduğunu ve bir devlet büyüğü ile görüşmek istediğini söylediği belirtildi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin ardından şüphelinin polis ekiplerince teslim alındığı kaydedildi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

15 Temmuz Şehitler Köprüsü avrupa köprü müdahale Polis