Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

23 Nisan'ın 104. yıldönümünde siyaset dünyasından kutlama mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını siyasetçiler sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak kutladı.

23 Nisan'ın 104. yıldönümünde siyaset dünyasından kutlama mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy X hesapları üzerinden kutlamalarını yaptı. 

TBMM Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılı ve öncelikle çocukların sonra hepimizin bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. 

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Gazi Meclisimizin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hem cephede savaşan hem de Birinci Meclis’te milletimizi temsil eden yol arkadaşlarını, bu yüce Meclis'te hizmet etmiş milletvekillerimizi bir kez daha minnetle anıyorum.

Meclisimiz çatısı altında milletimize hizmetini sürdüren milletvekillerimize bu kutsal görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.

Millî egemenliği en üstün değer addeden Gazi Meclisimiz, milletimizin bir araya gelerek tarihi bir başarıya imza attığı o günlerin en büyük eseridir. 

Meclisimiz, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda geleceğimizi güvence altına almaya durmaksızın devam edecektir.

Darbelere ve hain darbe girişimlerine direnerek demokrasiye bağlılığını göstermiş halkımızın güçlü desteğiyle çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. 

İnsan onuruna yakışır şartlara sahip, refah ve barış içinde yaşayan bir toplumun fertleri olmayı sürekli hedef haline getiren milletimizin emanetine sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Gerek ülkemizin çocuklarının gerek misafir ettiğimiz “dünya çocuklarının” bayram sevincine şahit olmanın mutluluğuyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı en içten dileklerimle kutluyor, huzur içinde nice bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum. 

Dileğimiz tüm dünyada çocukların yüzlerinin gülmesi ve bu gülüşlerin hiç solmamasıdır"

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çocukların bayramını kutladı ve şu sözleri sarf etti:

"Sevgili Çocuklar,

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve ilelebet sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın.

nanıyorum ki; devralmakta olduğunuz binlerce yıllık tecrübeyle şekil almış kültürel mirası geleceğe uzanan bilimsel ve teknolojik kazanımlarımızla bir cevhere dönüştüreceksiniz. Türkiye Yüzyılı'nın ufkunda güvenle yürüyecek, nice 23 Nisanlar kutlayacaksınız. Sizler müreffeh bir geleceğe hazırlanırken her daim yanınızda yer alacağız"

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''hepimizin bayramı" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 23Nisan!

Hepimizin bayramı...

Yarınlarımıza olan inancımızı her daim taze tutan bir #23Nisan'da daha çocuklarımızın neşesiyle coşuyor, geleceğe umutla bakıyoruz.

Millî irademizin sembolü olan meclisimizin temsil ettiği tarihin ve değerlerin bilincinde olan çocuklarımız yarınlarımızın en güçlü teminatıdır.

Bu anlamlı günü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum"

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun"

 


Haber Kaynağı : 12punto

23 Nisan Numan kurtulmuş Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy