Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

9 milyon 800 bin TL'lik hırsızlık yaptılar kameralar sayesinde yakalandılar

Kadıköy'de girdikleri bir kuyumcudan yaklaşık 9 milyon 800 bin TL'lik pırlanta çalan hırsızlar, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarınca kaydedilirken, 3 hırsız sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

9 milyon 800 bin TL'lik hırsızlık yaptılar kameralar sayesinde yakalandılar

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Kadıköy'de 15 Mart 2024 günü sabaha karşı 04.20 sıralarında K.E adlı kuyumcu dükkanına giren maskeli 3 hırsız, işyerinde bulunan piyasa değeri 9 milyon 800 bin TL'lik pırlanta takıları çaldı. Sabah işyerini açan K.E, hırsızlık olduğunu tespit etmesinin polisi aradı. İhbarın ardından olay yerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri gönderildi.

GÜVENLİK KAMERALARINI TAKİPTEN YAKALANDILAR

Olay yerine giden polis ekipleri işyerinin ve çevrede bulunan güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldılar. Yapılan tespitlerde maskeli 3 hırsızın olay sonrası üzerinde çalıntı plaka takılı bir araçla olay yerinden kaçtıklarını tespit ettiler. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri güzergahta bulunan onlarca MOBESE ve kamera görüntülerini izleyerek aracın Esenyurt bölgesine girdiğini tespit etti. En son aracı gördükleri yerde kamera çalışması yapan ekipler hırsızların maskeyi çıkardıklarını gördü. Yapılan incelemede poliste kaydı olan 3 hırsızın, 9 suçtan poliste kaydı bulunan 34 yaşındaki Medet K., 10 suçtan kaydı bulunan, 3 aranması ve 15 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 yaşındaki Oğuzhan Ş. ve 22 adet suç kaydı, 3 adet aranması ve 16 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 31 yaşındaki Selman G., olduğunu belirledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 hırsız, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin üzerlerinde ve saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet pırlanta bileklik, 1 adet yüzük ele geçirildiği öğrenildi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Emniyet Müdürlüğü Kadıköy