Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD duyurdu: Türkiye, F-16 satış kabul mektubunu imzaladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı." açıklamasında bulundu.

ABD duyurdu: Türkiye, F-16 satış kabul mektubunu imzaladı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'nin yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması ve mevcut envanterin yenilenmesine yönelik önemli bir açıklama yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller tarafından yapılan açıklamada ''Türkiye, F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı" denildi.

"ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, bugün yaptığı açıklamada F-16'ların Türkiye'ye satışında sona yaklaşıldığı mesajını vererek, "Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı." ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Flake, "Bu, ABD'nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım. Yoğun çalışmalarından dolayı Türkiye Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler" demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Askeri İlişkiler departmanı ise Türkiye'nin Ocak ayında satın alımında anlaştığı F-16 savaş uçaklarına dair "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri." değerlendirmesinde bulunmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Dışişleri Bakanlığı F-16 imza kongre Türkiye