Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'den kara harekatı konusunda İsrail tam destek: “Ortadoğu Kasabı” olarak bilinen General devreye girdi

İsrail ve Filistin çatışması devam ederken ABD Başkanı Joe Biden’ın Tel Aviv’e gönderdiği askerler içinde, 'kara harekatına komutanlık etmesi için' 'Ortadoğu Kasabı' olarak bilinen 'General James Glynn’in de bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD'den kara harekatı konusunda İsrail tam destek: “Ortadoğu Kasabı” olarak bilinen General devreye girdi

ABD’nin Irak işgalinde görev yapan, ‘Ortadoğu Kasabı’ ismiyle bilinen Korgeneral James Glynn’in İsrail ordusuna danışmanlık yapmak bölgede görevlendirildiği öğrenildi.

Uluslararası basının aktardığına göre; bir süredir Gazze’ye kara harekatı konusunda riskleri dile getiren ABD yönetimi, İsrail ordusunun bu harekatla ilgili yeterince hazır olmadığını düşünüyor.

Times of İsrail ve Axios'da yer alan bilgiler ışığında; üst düzey bir İsrailli yetkili, ABD kanadından İsrail'e gönderilen Deniz Piyadeleri subayları arasında Korgeneral James Glynn de yer aldığını açıkladı.

Glynn daha önce Deniz Piyadelerinin özel operasyonlarına başkanlık etmişti ve Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlarda yer almıştı. Glynn ve diğer ABD subaylarının iddiaya göre operasyonları yönetmediği ancak İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne Gazze'deki planları hakkında askeri tavsiyelerde bulundukları bilgisi paylaşıldı.

  • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "İsraillilerin yürüttüğü operasyonla ilgili deneyimi olan askerlerin, kendi bakış açılarını paylaşmak ve zor sorular sormak için İsrail'de bulunan birkaç ABD askeri görevlisinin bulunduğunu" aktarmıştı.

JAMES GLYNN KİM?

1973 yılından sonra ilk kez resmi savaş ilan eden İsrail'in Gazze'ye yönelik bir kara karekatı düzenlenmesi bekleniyor. Tam da bu sırada ABD, 2004'te 6 bin Iraklının katledildiği Felluce harekatlarında komutanlık yapan James Glynn'i, İsrail'e gönderdi. Felluce, ABD'nin Irak işgali sırasında en fazla direnişle karşılaştığı ve zayiat verdiği yer olarak tarihe geçmişti.

ABD ordusu kente iki kere operasyon düzenlemek zorunda kalmıştı. Düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlar ABD askerlerinin yerel direnişçilerle bir kent savaşına girmesine neden olmuştu. 

Ayrıca Felluce'deki Iraklı milislerin ABD ordusuyla giriştiği çatışmalar Ebu Musab ez-Zerkavi adının dünya sahnesine çıkmasına neden olmuş. Zerkavi daha sonra İslam Devleti adını verdiği terörist bir organizasyon olan DAEŞ'i kurdu.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD aşı Ortadoğu kasabı general İsrail

İlgili Haberler