Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Abdulkadir Selvi'den Bahçeli'yi kızdıracak 'Kavala' çağrısı: 'Türkiye rahatladı, sırada...'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumartesi Anneleri’nin Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda yaptığı bininci eyleme dikkati çekerken, "Şimdi sıra Kavala dosyasında" dedi.

Abdulkadir Selvi'den Bahçeli'yi kızdıracak 'Kavala' çağrısı: 'Türkiye rahatladı, sırada...'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazsıında Cumartesi annelerinin 1000. eylemine dikkat çekti.

"TÜRKİYE RAHATLADI"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle hapse atılması ile başörtü yasağını hatırlatan Selvi, “Bu millet AK Parti’yi, 90’lı yılların karanlığına karşı bir ışık olarak, 28 Şubat’ın yasaklarına karşı bir umut olarak iktidara getirmedi mi? O zaman AK Parti’ye yakışan 90’lı yılların karanlığının hesabını sormaktır. Özgürlüklerin, reformların adresi olmaya devam etmektir” dedi.

28 Şubat tutuklusu emekli generallerin affedilmesinin Erdoğan’ın büyüklüğünü gösterdiğini söyleyen Selvi, “Cumartesi Anneleri’nin eylemine izin verildi. Ne oldu? Türkiye rahatladı. Gereksiz bir gerilimin önüne geçilmiş oldu. Şimdi sıra Kavala dosyasında” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Selvi'nin 31 Mart yerel seçimleri sonrası başlayan "normalleşme" ve "yumuşama" yazıları dikkat çekerken, Gezi tutuklusu Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönündeki yazıları MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından sert tepkilere neden olmuştu.

Bahçeli, Selvi'yi işaret ederek, “Emin olunuz, bunları kaleme alan şahıs doğrudan doğruya Osman Kavala serbest bırakılmalıdır dese en azından daha tutarlı ve omurgalı bir açıklama yapmış olurdu" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Cumartesi Anneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala Gezi Davası