Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Abdulkadir Selvi’nin 'Osman Kavala' yazısı Saray ve AKP’yi ayağa kaldırdı! Erdoğan'ın başdanışmanından sert tepki geldi...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu, Gezi Davası tutukluları ile Osman Kavala hakkında yeniden yargılama yapılabileceğini yazan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye tepki gösterdi. Selvi’ye bir tepki de AKP’li Mücahit Birinci’den geldi.

Abdulkadir Selvi’nin 'Osman Kavala' yazısı Saray ve AKP’yi ayağa kaldırdı! Erdoğan'ın başdanışmanından sert tepki geldi...

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşecek görüşmedeki gündem maddelerine değindi.

Selvi, “Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası” başlıklı yazısında Gezi Davası hükümlüleri ile Osman Kavala hakkında yeniden yargılama yapılabileceğini yazdı.

Selvi’nin yazısına Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu’ndan serp tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Köroğlu, "Ne Osman Kavalaymış arkadaş. Gezi olaylarında hükümetin en önemli görevlisi Başbakan olan, yeni sistemde bizatihi yürütme görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir önemi yok varsa yoksa Kavala" ifadelerini kullandı.

 

Köroğlu, ayrıca AKP'li Mücahit Birinci'nin attığı tweeti yeniden paylaştı.

Birinci de, sert sözlerle Selvi’ye tepki gösterdi.

Birinci'ni o paylaşımı şöyle:

"Abdulkadir Selvi’nin yazısını okudum. Maşallah, savcılık mütalaası gibi bir yazı. Bu ara, ya çok hukukçuyla arkadaşlık yapıyor ya da kendisi bizzat avukatlığa merak sardı. Daha önce onlarca kere ifade ettim. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve siyasi geleceğini cezaevinde yatan bir eylemciye bağlayamaz. Bağlamaya kalkarsa, kendisi o iple 'başka yerlere' bağlanmış demektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir genel başkan bir araya geliyor. Bu zatın yazısına göre, Sayın Cumhurbaşkanımızla Kavala'yı konuşacaklarmış!? Gerçekten mi? Deprem... Ekonomi... Rusya-Ukrayna... Suriye... Libya... Kapıda bekleyen göçmen krizi... Gazze... İran-İsrail... ABD seçimi... Bunlara gerek yok değil mi? Kavala'yı konuşsunlar...

AVRUPACILAR, AMERİKANCILAR KENDİNİ YAKAR

Kimsenin aklıyla alay etmeyin kardeşim. Ortalık yangın yeri. Siz, 'kibriti' konuşsunlar, çıkaralım diyorsunuz. Aklınızı başınıza alın! Buradan partimizin içine bir şekilde konuşlanmış ama nihayetinde temizlenecek olan, Avrupacı-Amerikancılara sesleniyorum. Bu 'Kibritle' oynayan ya kendini yakar ya evini yakar."

 


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Gezi Davası Mücahit Birinci Osman Kavala Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Selim Köroğlu