Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ahmet Yavuz, Hüseyin Çelik'in sözlerini eleştirdi

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi.

Ahmet Yavuz, Hüseyin Çelik'in sözlerini eleştirdi

Tümgeneral rütbesiyle Kara Harp Akademisi Komutanı iken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanıp Anayasa Mahkemesi'nin kararı bozması sonrası yeniden yargılanıp beraat eden Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Hüseyin Çelik'in sosyal medya paylaşımına sert tepki gösterdi. 

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşananların Türkiye gündemine oturmasıyla birçok siyasetçi gibi Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de bir açıklama yaptı.

Çelik sosyal medya hesabından;  "Yıllar yılı, başını Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Yekta Güngör Özden, Nuh Mete Yüksel ve benzerlerinin başını çektiği, vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize!!! Bu yargıya ve anlayışa sahip olunan ülkede, bir de kalkmış, AB’nin eleştirilerine karşı efeleniyoruz. Aynada kendimizle yüzleşmek için vakit geldi geçiyor bile. Cumhuriyetin 100. Yılı değil de 1000. yılı olsa ne yazar. Cumhuriyet, Cumhuriyet olmadıktan sonra yaşının ne önemi var… Unutmayalım ki, Suriye, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Çin, Rusya, Küba, Venezuella da Cumhuriyet’tir…." ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Paylaşıma tepki gösteren emekli paşa Ahmet Yavuz, Çelik'in sözlerini, "Kibre bakar mısınız? 'Baştan sona hata bizim' deme erdemi göstermek yerine cemaat/FETÖ ile yaptıklarına sahip çıkıyor; bugünlerin taşlarını o günlerde döşedikleri gerçeğinin üstünü örtüyor! Kurnaz tilki!" sözleriyle eleştirdi.

İşte Yavuz'un o iletisi 


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Yavuz Anayasa Anayasa Mahkemesi Emekli FETÖ general Hüseyin Çelik Sosyal Medya Yargıtay Yargı