Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

AKP il Başkanı ve iki yardımcısının hastane baskını: Başhekim ayağına gelmeyince…

Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi'ni parti binasına çağıran AKP Karaman İl Başkanı Murat Öztürk'ün, "Sağlık Müdürlüğü'nde görüşelim" yanıtını alması üzerine 2 adamıyla birlikte hastaneye giderek Başhekimin makam odasını bastığı öğrenildi.

AKP il Başkanı ve iki yardımcısının hastane baskını: Başhekim ayağına gelmeyince…

Karaman’da AKP İl Başkanı Murat Öztürk’ün karıştığı olay yerel basının gündemine oturdu.

AKP’li Öztürk, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı’yı partinin il başkanlığına çağırdı.

Taşçı’nın “Sağlık Müdürlüğü’nde görüşelim” cevabı üzerine Öztürk.2 adamıyla birlikte hastaneye gitti. Hastaneye gideceklerini bildirmeyen ve randevu almayan Öztürk ve adamları Başkehim Taşçı’nın odasını bastı.

Çıkan tartışmanın ardından Taşçı’nın makam odasındaki biblo ve saksılar yere düştü.

Gündemdeki iddiayı köşesine taşıyan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, AKP Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’le gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.

Başhekim ve hastaneyle ilgili yurttaşlardan şikayet geldiğini öne süren Öztürk, bu sebeple Taşçı’yı davet ettiklerini söyledi.

Taşçı’nın söz konusu şikayetlere geçersiz yanıtlar verdiğini iddia eden Öztürk, “Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor” dedi.

Murat Öztürk’ün açıklamaları şöyle:

“Başhekimle, hastaneyle ilgili vatandaşlardan bize şikayet geliyor. Özellikle göz polikliniğinden randevu alınamıyor. Basit bazı işlemler hastanede yapılmıyor, vatandaş Konya’ya gönderiliyor. Başhekim ve bazı doktorlar arasında inatlaşma var. Doktorlar, randevu fazlası bir kişiyi bile muayene etmiyor. Hastane yönetiminin olup bitenlere karşı umursamazlığıyla ilgili şikayetler geliyor ve bunlar bize aktarılıyor. Bu konuları görüşmek için başhekimi davet ettik. Hastane ile ilgili sıkıntılar ve şikayetlerin olduğunu belirttim. Gelmeyince iki yardımcımla birlikte odasına gittik. Bizim şikayetlerle ilgili anlattıklarımıza geçersiz cevaplar verdi. Personelin çalışma saatlerini kafasına göre önce değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Böyle bir değişikliği niçin yaptığını, sonra niçin eski haline getirdiğini sorduğumuzda bunu da izah edemedi.

FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORLAR

Başhekim ve personel arasındaki sürtüşme vatandaşa da yansıyor. Göz başta olmak üzere kadın doğum, cerrahi, dahiliye bölümlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Kendisinden yönetim zafiyetinin düzeltilmesini istedik. Vatandaşın günlerce randevu alamadığını belirttik. Bunların düzeltilmesi gerektiğini anlattık. Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor.

Yani, odada bir şeyler oldu ama o yaşananlar yumruklu kavgaya dönüşmedi. Sadece yere saçılan biblolar, dışarıya yansıyan bağırıp çağırmalar, başhekimin odasını terk etmesi ve bunun yankısı kaldı. Karaman’ın gündemi hastane başhekiminin odasının AKP il başkanı ve iki yardımcısı tarafından basılması…”


Haber Kaynağı : 12punto

Murat Öztürk Karaman Halil İbrahim Taşçı Saygı Öztürk