Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li belediye ile o cemaat arasında 'arsa' kavgası: Bina yapılması engellendi

İktidar ile Süleymancılar Cemaati arasında son dönemde sık sık dile getirilen tartışmalara bir yenisi eklendi. Son olarak, AKP’li Güngören Belediyesi, cemaatin arsasını yeşil alana dönüştürüp bina yapılmasını engelledi.

AKP'li belediye ile o cemaat arasında 'arsa' kavgası: Bina yapılması engellendi

İstanbul'da Güngören Belediyesi ile Süleymancılar cemaati arasında yaşanan 'arsa krizi' boyut atladı.

Güngören Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumuna AKP’li Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in de imzasının yer aldığı bir imar planı değişikliği teklifi sunuldu.

YEŞİL ALAN YAPILDI

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen teklif ile Süleymancılar Cemaati’ne bağlı Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne ait arazinin planları değiştirildi. Teklifte, 2021 yılında arazinin plan notlarına “Kapalı spor tesis alanı” olarak işlendiği, ancak daha sonra mahkemece bu değişikliğin iptal edilmesi nedeniyle yeniden plan yapıldığı ifade edildi. Bu nedenle de arazinin plansız kaldığı yapılan yeni plan değişikliğiyle bu sefer de arazinin “yeşil alana” dönüştürüldüğü açıklandı.

20 DAİRE İNŞA EDİLECEKTİ

Cemaatin, Çınar Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıda ise şunlar sıralandı: “Arsayı 2020 tarihinde 1 milyon dolara satın aldık. Arsa için 2017 tarihinde Güngören Belediyesi tarafından 2017 tarihinde 20 dairelik yapı inşat ruhsatı verilmişti. Biz de bu nedenle, kamu kurumlarının güvenilirliğine itimat ederek böyle bir yatırıma karar verdik. Arsayı aldıktan sonra belediye, arsamızı spor tesisi alanına çevirmek istemiş ama 4 yıl sonra yargı bizi haklı bularak planları iptal etmişti. Güngören Belediyesi, spor tesis alanına çevirmekte muvaffak olamadığı arsamızı aynı şekilde bu sefer de ‘yeşil alan’ olarak planlamak istemektedir.”

'HUKUKSUZLUĞA ALET OLMAMIZ BEKLENEMEZ'

Güngören Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ergün Edepali ise, “İktidarın bize yakın cemaat veya bize ters cemaatler skalası bizim için hiç bir şey ifade etmiyor. Vatandaşların, ya da derneklerin, dini ya da ideolojik kimliklerinin hukuk karşısında bir anlamının olduğuna inanmayan olaya sadece hak ve hukuk temelinde değerlendiren bir siyasi anlayışın paydaşları olarak bu hukuksuzluğa alet olmamız bizden beklenemez” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Süleymancılar Cemaati Güngören Belediyesi