Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

AKP'li Metin Külünk'ten dikkat çeken Erdoğan yorumu: 'Sosyolojisi eriyor'

Partisine yönelik eleştirilerine devam eden AKP’li Metin Külünk, "Türkiye’de Erdoğan sosyolojisi eriyor. Hiç kimse özeleştiriyi kabul etmiyor” diye konuştu.

AKP'li Metin Külünk'ten dikkat çeken Erdoğan yorumu: 'Sosyolojisi eriyor'

AKP’li Metin Külünk, 140journos’un “İtibardan Tasarruf” adlı videosunda partisinin politikalarına yönelik yaptığı eleştirilerle dikkatleri üzerine çekti.

Külünk'ün açıklamalarına AKP'li Mücahit Birinci tepki gösterdi. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a konuşan Külünk, kendisini “izansızca eleştiriler yapmakla” ve “gerçeklikten kopmakla” suçlayan AKP'li Mücahit Birinci'ye "Benim 52 yıllık mücadele hayatım var. Bunu bana söylememeli. Peki, özeleştiri geleneğini ayakta tutamazsak, kendi kendimize ayna tutup doğrularımızı ve yanlışlarımızı dillendirmezsek ne yapacağız?" yanıtını verdi.

"ERDOĞAN SOSYOLOJİSİ ERİYOR"

Külünk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da çarpıcı bir yorumda bulundu.

"Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı bütün güzel işler, milletin mutlu olduğu işlerdir. Ama olan boşluklar da ortada ciddi hüzün bırakıyor. Ben bunların farkındayım" diyen Külünk, "Bunları açık söylüyorsam demek ki sokakta bir şeyi görüyorum. Çünkü tek başına dolaşan, sürekli gezen bir adamım. Hepimizi ilgilendiren bir dalgayı görüyorum" ifadelerini kullandı.

Külünk, ayrıca "Türkiye'de Erdoğan sosyolojisi eriyor" diyerek, "AK Parti sosyolojisini 2023’te sokak eritti. Cevabını verdi ama Erdoğan’a sahip çıktı. 2024’ten sonra beyefendinin 'mesajı aldık' diyerek gereğini yapmasını bekledi. Küresel tablo insanların sofrasına da dokunmaya başlayınca ve neoliberalizmde ısrar edilince 'Erdoğan sosyolojisi eriyor' dedim" ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Külünk, şunları söyledi:

"Sizin önünüze sadece başıboş bir köpeğin saldırısıyla ölmüş çocuğun fotoğrafını koyduğumda ne yaparsınız? Halbuki bu bir gerçek. Ama dönüp 'Efendim tedbir alalım ama diğer tarafta da toplumun genelinde ciddi bir endişe var. Bu hadiseler üzerinden köpeklerin toplu öldürüleceğine dair bir kanaat gelişmiş durumda. Biz bu ikisinin arasında, öldürmeye gitmeyen bir formül bulabiliriz' dersen cumhurbaşkanı da eminim 'Bu işi bu perspektifte çalışın' der. 'Sokaklar güvensiz' cümlesini duyduğumda o kadar üzüldüm ki..."


Haber Kaynağı : 12punto

140journos AKP Barış Pehlivan Metin Külünk Mücahit Birinci Recep Tayyip Erdoğan