Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybetmişti: AKP'liler adının üst geçide verilmesi teklifini reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, aralık ayı ikinci oturumunda, 17 Şubat 2016'da Ankara’da hain terör saldırı sonucu şehit düşen Ayşegül Pürnek’in isminin Küçükçekmece’de bir üst geçide verilmesi teklifi AKP’li meclis üyelerinin çoğunlukta bulunduğu Harita ve Kültür Sanat komisyonları tarafından 'uygun' görülmedi

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybetmişti: AKP'liler adının üst geçide verilmesi teklifini reddetti

İBB Meclisi aralık ayı ikinci oturumunda, Büyükçekmece’deki bir üst geçide 17 Şubat 2016’da Ankara’da hain terör saldırı sonucu şehit düşen Ayşegül Pürnek’in isminin verilmesi teklifi verildi.

ŞEHİT ANNESİ İSTEDİ

HalkTV'den Ali Macit'in haberine göre; Ayşegül Pürnek’in annesi, Gülay Pürnek tarafından 24 Mart 2023’te gönderilen dilekçede, bir üst geçite Şehit kızı Ayşegül’ün isminin bir üst geçite verilmesini talep etti.

İBB OLUMLU RAPOR VERDİ

İBB’de yaptığı değerlendirmede, “Büyükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesi ile Dizdariye Mahallesinde bulunan isimsiz yaya üst geçidinin "Şehit Ayşegül Pürnek Yaya Üst Geçidi" olarak isimlendirilmesine ilişkin yapılacak yasal işlemin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesine göre değerlendirilip karar alınmak üzere Belediye Meclisi'ne havalesi hususunu olurlarınıza arz ederim” denildi.

AKP’LİLERİN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU KOMİSYON UYGUN GÖRMEDİ

AKP’li Meclis Üyelerinin çoğunlukta bulunduğu Harita ve Kültür Sanat komisyonları bu kararı uygun bulmadığını belirtti. 

Komisyon raporunda, “Teklif komisyonlarımızca incelenmiş olup, Büyükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesi ile Dizdariye Mahallesinde bulunan isimsiz yaya üst geçidinin 'Şehit Ayşegül Pürnek Yaya Üst Geçidi’ olarak isimlendirilmesi talebi incelenmiş olup; komisyonlarımızca uygun görülmemiştir.” denildi.

17 ŞUBAT ANKARA SALDIRISI 

17 Şubat 2016'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığının, asker lojmanlarının ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının bulunduğu bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlama Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 5 dakika uzaklıkta gerçekleşti.

Bomba yüklü aracın bir intihar bombacısı tarafından 5 askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucunda aralarında sivillerinde bulunduğu 28 kişi olay günü, 1 kişi de hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Şubat 2016 Ankara saldırısı Ayşegül Pürnek Büyükçekmece İBB