Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ankaralı yurttaşlar Anıtkabir'e yürüyor: 'Türkiye laiktir laik kalacak'

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalinin, Suudi yetkililerinin Atatürk pankartına izin vermemesi sonrası iptal olmasının ardından tepkiler devam ediyor. Son olarak Ankaralı yurttaşlar CHP Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştirdi.

Ankaralı yurttaşlar Anıtkabir'e yürüyor: 'Türkiye laiktir laik kalacak'

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalinin Atatürk pankartına izin verilmemesiyle birlikte krize dönmesinin ardından takımlar sahaya çıkmadı ve maç iptal edildi.

Karara tüm Türkiye'de milyonlarca yurttaş tepki gösterirken, bugün öğle saatlerinde Ankaralı yurttaşlar Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleşirdi.

"SATILIĞA ÇIKARMAYA KALKTILAR"

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, şunları söyledi:

"Süper Kupa finalinin Türkiye olduğunu söylemiştik. Bunu uyarırken, hadsizliğin bu noktaya geleceğini öngörmemiştik. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, Atatürk'ün resminin taşınmasına, İstiklal Marşı'nın okunmasına karşı çıkacak bir hadsizlik noktasına geleeğini hiç birimiz düşünmemiştik. Neyse ki Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, başkanları, camialar ve futbolcular Suudi Arabistan'a gereken cevabı verdiler. Ancak bütün bu skandalın temel sorumlusunun Saray olduğunu görmeliyiz. 3 kuruş para için, 'millilik' adı altında ülkenin her şeyini satmaktan çekinmeyenler bu defa da İstiklal Marşı'nı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü satılığa çıkarmaya kalktılar. Neyseki Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları buna izin vermediler. Bir kez daha Saray'ı ve yandaşları Anayasal sınırlar içerisine dönmeye, Anayasa'nın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşları birleştiren temel değer olduğunu görmeye davet ediyoruz."

Erkol'un konuşmasının ardından Ankaralılar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla Anıtkabir'e yürüdü.


Haber Kaynağı : 12punto

Anıtkabir CHP Fenerbahçe Galatasaray pankart Suudi Arabistan süper kupa