Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Ayşe Ateş-Erdoğan görüşmesinde yeni ayrıntılar

Gazeteci Nuray Babacan, Ayşe Ateş ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesindeki ayrıntıları köşesine taşıdı. İktidar kulislerinden edindiği bilgileri aktaran Babacan, "Parti kurmayları, Erdoğan’ın gerçeklerin ortaya çıkması için 'sonuna kadar gidilmesini' istediğini anlatıyorlardı. Daha önemli ayrıntı, Cumhurbaşkanı’nın Ayşe Ateş ve kızlarını sarayda kabul ettiğinde, küçük kızın konuşmalarının başta Erdoğan olmak üzere orada bulunanları ağlattığı yönündeydi" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş-Erdoğan görüşmesinde yeni ayrıntılar

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davası gündemdeki yerini koruyor.

22 sanıklı davanın beşinci duruşması bugün görülecekken, Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Ayşe Ateş-Erdoğan görüşmesinde iktidar kulislerinden yansıyan yeni ayrıntıları köşesine taşıdı.  

Babacan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Cumhur İttifakı, çok önemli bir sınavdan geçiyor. Gerçekler, adalet, duygular ve zorunluluklar bağlamında birbiriyle çelişen o kadar çok bilgi dolaşıyor ki ortalıkta. Bu çelişkinin en derinden yaşandığı gündem maddesi, Sinan Ateş davası. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanının gözyaşı dökmesine neden olan bir görüşmeden sonra mahkeme salonunda hakim olan hava, kulislerde ciddi kafa karışıklığı yarattı.

Haftalardan beri tartışılan Sinan Ateş cinayetine ilişkin gelişmeler, duruşma başlamadan önce de siyasi kulislerin konusuydu. Mahkeme heyetine, kanıtlara göre karar verilmesi ve gereğinin yapılması konusunda Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın duruşunun iletildiği anlatılıyordu. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanının davadan önce bir araya geldiği ve konuyu masaya yatırdığı iddia edildi.

Parti kurmayları, Erdoğan’ın gerçeklerin ortaya çıkması için “sonuna kadar gidilmesini” istediğini anlatıyorlardı. Daha önemli ayrıntı, Cumhurbaşkanı’nın Ayşe Ateş ve kızlarını sarayda kabul ettiğinde, küçük kızın konuşmalarının başta Erdoğan olmak üzere orada bulunanları ağlattığı yönündeydi."


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşe Ateş Sinan Ateş Recep Tayyip Erdoğan