Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Aziz Yıldırım: Baronlar Ali Koç kalsın diye Londra'da toplanmış

Seçim öncesi katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç'un görevinde kalması adına İngiltere'de gizli toplantılar yapıldığı iddiasında bulundu.

Aziz Yıldırım: Baronlar Ali Koç kalsın diye Londra'da toplanmış

Fenerbahçe'nin eski başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu Ali Koç ile gireceği yarış öncesi SÖZCÜ TV'de konuştu. Yıldırım canlı yayında Ercan Taner'in sorularını yanıtladı.

Aziz Yıldırım şunları söyledi:

"Yarınki kongrenin Fenerbahçe camiasına, Türk sporuna hayırlı olmasını diliyoruz. Kavga dövüş olmadan, herkesin birbirine sarılarak bir kongre geçirmesini istiyoruz. Bu yolda hepimiz birbirimize samimi davranarak yürümeliyiz. Fenerbahçe çok büyük kulüptür. Seçilen başkanın arkasına alacağı güçle başaramayacağı bir şey yok."

"BEN A TAKIMLA GİDERDİM"

"Fenerbahçe'ye lider lazım. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz. Fenerbahçeli futbolcular Trabzon'da mücadele ederek saha içerisinde netice aldı ancak olay başka yere çekildi. Ben başkan olsaydım, yaşanan olaylardan sonra camia kenetlenmiş şekilde Süper Kupa'yı bekliyordu ve o maça çıkardım. Ama siz bunların neticesinde U19 oyuncularını götürdünüz. Fenerbahçe formasının içerisinde kimse olmasın yine kazanmaya oynar. Ben A takımla giderdim ve maçı kazandıktan sonra Olympiakos'u falan yıkardık."

"FENERBAHÇE'NİN 4 MİLYAR TL BORCU VAR"

"Türkiye Kupası'na TFF ceza vermezse gelecek yıl katılır. Bu kupa büyük takımlar için yanlış statüde oynan maçlar. Orada yaptığınız masraflar, gelirlerin çok üzerinde... Bunu kulüpler, TFF ve yayıncı kuruluş oturup çözüm üretmesi lazım. Ben geçmişte hep Türkiye Kupası'na karşıydım nedeni de bu ekonomik durumdu."

"Ben aslında 1 milyar borç yaptım, az söylüyorlar (Gülerek) Fenerbahçe, bankalar birliğiyle 330 milyon dolarlık anlaşma yaptılar. Hani ben 600 milyon borç yapmıştım. Bankalar birliği Ali Koç nedeniyle özel bankadan alınan 50 milyonu kabul etmediler. Fenerbahçe'nin şu anda 4 milyar TL borcu var. Bu parayı 32 liraya bölerseniz 110 milyon dolar yapar. Kimse bir şey ödedi mi, hayır! Kur yükseldiği için borç düştü. Bankalar birliğine 110 milyon dolar ödediğiniz zaman ortada borç yok."

"Fenerbahçe'nin mal varlığını topladığınızda 600 milyon dolar ediyor. Ben hepsinin listesini çıkarıp değerlerini söyledim. Toplanın karar alıp satışa çıkarın ben alayım dedim ama adım atmadılar."

"MOURINHO İLE DEVAM EDECEĞİZ"

"Haberleri yoktu ben anlaştığımda ama sağda solda farklı konuşuyorlar. Mourinho geldi artık ben konuşmak istemiyorum. Ben ne zaman Mourinho'nun ismini verdim onlar da konuşmaya başladılar."

"Branco, biz seçilirsek devam etmek istemeyebilir. B planımız var. Ama ondan önce Branco ile sözleşme uzatmayacakları şimdi değere bindi. Başkan seçilirsem Mourinho ile de konuşuruz."

"Jose Mourinho'nun istediği oyuncuları alacağız. Hepsini olmasa da 3-4 tanesini alacağız. Biz de kadroyu görüyoruz. 20 yıl başkanlık yaptık, biz de anlıyoruz. Ama birkaç mevkiye transfer yapmamız şart.

"FEDAKARLIK YAPSA DAHİ GELMEMELİ"

"Ben Arda Güler'i almam. Arda Güler, Real Madrid'de yıldız olmalı. Fedakarlık yapsa dahi gelmemeli. Real Madrid'de yıldız olmalı, adını tarihe yazdırmalı. Onun için orada olmak daha faydalı. Tabi ki gelirse başımızın üzerinde yeri var. Real Madrid kiralık göndermek isterse tabi ki isteriz. Başka takımlara gideceğine bize gelsin."

"BUNLARI EĞİTMEK LAZIM"

"Bazı hakemler yeteneksiz. Sahada olanları görmüyor. Görmek ayrı bir yetenek. Bazı hakemler 'kaşar' olmuş. Bazı şeyleri organize ediyorlar. 1999-2000 yıllarında İzmir çetesi vardı. Hakemlik babadan oğula olmamalı. Akademi kurulmalı. Bunları eğitmek lazım. Okulda oturtup bırakmamak lazım. Yurt dışına gidip maç izlemeleri lazım. Hakemler zeki olmalı. Futboldan anlayanların hakem olması lazım."

"FENERBAHÇE ANTRENÖRLÜĞÜ GÖREBİLİR MİYDİ"

"Ezeli rakipler Fenerbahçe'ye saygılı olacak. Ali Bey'e ettikleri laflar hoş mu? Fenerbahçe hepsinden büyük bir kere. 3 Temmuz onların başına gelseydi daha farklı olurduk. Biz Atatürk ve Cumhuriyet'i savunan kamusal gücüz. Saygı göstermezlerse kavga ederiz. Sert kavga ederiz, yumuşak kavga olmaz. Galatasaray'dan dost olmaz!

Birinci olay; Revivo'yu bırakacağız o dönem devre arasında... O dönem Galatasaray başkanını aradım. Biz Revivo'yu bırakacağız, size geleceği söyleniyor. Biz de ona göre adım atacağız. "Bizim Revivo ile bir adımımız yok" dedi. Sonra gitti Florya'da Revivo imzayı attı.

İkinci olay; Kadın basketbol takımında antrenörün sözleşmesi var. Bu adam gitmiş Galatasaray'ın antrenmanını izlemeye gitmiş ve anlaşma yapmış. Yöneticileri aradık, sorduk. Kabul etmediler. Sonra öğrendik ki olay doğru. Bunu görevden alıp tesislerde alt katta oda verdik, 9-18 saatleri arasında mesai yaptırdık. Yeni hoca getirdik ve takımı şampiyon yaptı. Bunlardan dolayı Galatasaray ile dost olmaz."

"İsmail Kartal'ı 2014 yılında antrenör yaptım. Yoksa Fenerbahçe antrenörlüğünü görebilir miydi? Galatasaray'ı deplasmanda yenip çıkışa geçeceğiz dedim. Biz Fenerbahçe'nin Galatasaray maçında yenilmesini istemişiz. Bunu söyleyen de söyleten de şerefsizdir."

"BARONLAR LONDRA'DA TOPLANMIŞ"

"Baronlar dedim, arkasını araştırsınlar. Ben kim olduklarını biliyorum. İsmini ben de bilmiyorum da, toplanmışlar. Ama tahmin ediyorum. Toplanmışlar, Ali Koç kalsın Aziz Yıldırım gelmesin diye, Londra’da. 3 Temmuz'da memleket elden gidiyor dedim. Şimdi de Fenerbahçe elden gidiyor diyorum."

"Fenerbahçe'ye forma sponsoru almadım. Stat ismini sattım, 30 milyon doları basketbola aktardım. Avrupa şampiyonu olduk. Her yere sponsor mu olacağız. O dönem sadece 6 milyon dolar Adidas'tan aldım. Fenerium'da satılan formaların parasını biz aldık. Çok forma satınca bonus aldık."

"Ali Koç'u görünce kongrede el sıkışırız, öpüşürüz. Bizde küslük yok. Niye küseyim. Benim yanımda çalıştı. Fikir ayrılıklarımız var. 6 yıldır kendisiyle konuşmuyoruz. Onun söyledikleri bizi kırdı. Biz FETÖ'nün mahkemelerinde hesap verdik. İstedikleri mahkemeye versinler. Geçmişte yapılan her şeyi ben yaptım, beni mahkemeye verin. Benim yaptığım her şeyi yeniden yıkıp yapacaksınız. İstanbul ve başka şehirlerdeki yapıları yıkıp yeniden yapacaksınız ki o zaman Aziz Yıldırım'ın adını silersiniz; başka türlü silemezsiniz." 

"ATATÜRK'ÜN TEPEDE NE İŞİ VAR"

"Atatürk'ün adını yazacaksan stadın ortasına yazacaksın. Atatürk'ün tepede ne işi var ya! Drone görecek, helikopter görecek. Ben başkan seçilirsem oraya yazılmayacak. Stadın üzerinde Atatürk yazınca para gelmeyecek. Ekonomik olarak da düşünmek lazım."

"Fenerbahçelilere kongre hayırlı olsun. Ben en ufak bir tepki göstermeyeceğim. Ben rahatım çünkü. Çok yumuşak bir yazı hazırladım. Zaten ben başkan olmadan benim dediklerimi yaptılar. Bu yüzden mutluyum. Artık Fenerbahçe'de değişime ihtayaç olduğunu üyelerden de biliyorum. Bu kongre Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun, herkese teşekkür ediyorum"


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Koç Arda Güler Aziz Yıldırım Fenerbahçe Galatasaray İsmail Kartal Jose Mourinho