Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Bayraktar'dan arama kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama: 'Allah'ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen faciaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Göçük altında kalan işçileri arama çalışamasıyla ilgili konuşan Bayraktar"Arama faaliyeti ile ilgili büyük bir çalışma söz konusu. Allah'ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Bayraktar'dan arama kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama: 'Allah'ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var'

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi göçük altında kaldı.

Göçük altında kalan işçileri arama çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son durum hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve yetkililer eşliğinde maden ocağı sahasında gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, kaymanın ardından oluşan kütlenin 3 ayrı noktada; mevcut yerde, dere yatağına ve arka taraftaki manganez ocağına akışı olduğunu gördüklerini belirtti.

Bakan Bayraktar, koordinasyon süreci içerisinde ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde en önemli konunun, toprak kütlesinin taşınacağı alanın tespiti ve oranın hazır hale getirilmesi olduğunu vurgulayarak, "Bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyetiyle ilgili yoğun çaba, büyük fedakarlık ve uyum içerisinde devam ediyor." diye konuştu.

"ALLAH'IN YÜZÜMÜZE BAKMASINA İHTİYACIMIZ VAR"

"İlk andan itibaren devletimiz ilgili bütün kuruluşlarıyla burada. Bugün sahada ilk kez sizlerle bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz" diyen Bayraktar şu ifadeleri kullandı: 

"Aslında bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyeti ile ilgili büyük bir çalışma söz konusu. Allah'ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var. Burada çevre ile ilgili alınması gereken tedbirler söz konusuydu. Su ve toprak numuneleri temiz çıktı. Buradaki toprağın tamamını kaldırmak durumundayız.

Burada halk sağlığına zarar verecek hiçbir şey bulunmuyor şu anda. Arama faaliyeti ile ilgili bir sonuç almayı ümit ediyoruz.

Çevre izin belgesi burada tamamen iptal edilmiştir. Esas itibariyle faaliyet izin belgesi olmayan bir madenin çalışması mümkün değildir. Şu anda çevre izin belgesinin verildiği şartlar ortadan kalkmıştır."


Haber Kaynağı : AA

Alparslan bayraktar Anagold Madencilik Erzincan İliç maden ocağı toprak kayması