Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Koca açıkladı! Hastane randevularına gelmeyenlere yeni yaptırım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dakikada iptal edilen randevular ve atıl kalan kapasiteyi çözmek için yeni bir uygulama getirileceğini açıkladı.

Bakan Koca açıkladı! Hastane randevularına gelmeyenlere yeni yaptırım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularına gitmeyenler için yeni düzenlemeler getirileceğini duyurdu. Bakan Koca’nın açıklamalarına göre, devlet hastanelerindeki randevular için “onay” sistemi uygulanacak. 25 milyon tekil vatandaşın 81 milyon randevuyu son dakikada iptal ettiği ve bu durumun 17 milyon randevu kapasitesinin atıl kalmasına neden olduğu belirtildi.

NTV'den Ahmet Örsoğlu'nun haberine göre, daha önce randevusuna gelmeyenler, 15 gün boyunca aynı branştan yeni randevu alamıyordu; ancak şimdi bu yaptırım tüm branşlara genişletilecek.

'RANDEVUMA GELECEĞİM' ONAYI ALINACAK

Bakan Koca şunları kaydetti:

"25 milyon tekil vatandaş, 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor. Atıl kapasiteyi kullanabilmek için 'randevuma geleceğim' onayı alacağız. Randevu sahipleri randevudan önceki gün 23.59’a kadar onay verecek. Onaylanmamış randevular için yerine, bir başkasına randevu vereceğiz.

Yakında devreye girecek yöntemle ikinci kez randevusuna gelmeyenler 15 günlük zaman dilimi için tüm branşlardan randevu alamayacak. Buradan başlıyoruz, uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz.

Diyabetli bütün vatandaşlarımıza sensörü ücretsiz vermek istiyoruz. Sensörü yerlileştirmeye başladık, seri üretim hazırlığı yapılıyor. Yasal izin ve belgelerini de aldıktan sonra, önümüzdeki 6-7 hafta içerisinde klinikte kullanımına başlamak istiyoruz. Geliştirdiğimiz sensör, değer bazında yüzde 90 yerli olacak." 


Haber Kaynağı : 12punto

Fahrettin Koca yaptırım