Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Bilal Erdoğan Fatih Altaylı'ya yüklendi: 'Bu ahlaksız adam...'

Kocaeli’de gençlerle buluşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, gazeteci Fatih Altaylı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Altaylı’nın 90’lı yıllarda askeri vesayet döneminde askerlerin emirlerine boyun eğdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin bugün hiç olmadığı kadar güçlü ve özgür olduğunu ileri sürdü.

Bilal Erdoğan Fatih Altaylı'ya yüklendi: 'Bu ahlaksız adam...'

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AKP Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Kampı"na katılarak gençlerle sohbet etti. 

Konuşmasında gazeteci Fatih Altaylı’ya sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, Altaylı’nın geçmişte askerler karşısındaki tutumuna dikkat çekti.

Bilal Erdoğan, Fatih Altaylı’ya yönelik açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bu Fatih Altaylı denilen ahlaksız adam askerlerin postallarını yalıyordu. Askerler 'Kalk' dediğinde kalkıyordu, 'Yat' dediğinde yatıyordu bu adam. Şimdi başkası 'Yat' dediğinde yatar, 'Kalk' dediğinde kalkar ama gazeteci diye gezip, videoları seyrediliyor. Bunlar 90’ları anlatsın. 'Askerlerden ödümüz patlıyordu' desinler. 'Vesayetin kölesiydik, köpeğiydik' desinler. Hadi desinler."

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin geçmişten bu yana büyük bir dönüşüm geçirdiğini ve artık ülkenin kendi kararlarını veren, güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti. 

Türkiye’nin bugün hiç olmadığı kadar özgür olduğunu ifade eden Erdoğan, Altaylı ve benzeri isimlerin geçmişte askeri vesayetin kölesi olduklarını ileri sürdü.

'TÜRKİYE HİÇ OLMADIĞI KADAR ÖZGÜR'

Bilal Erdoğan, Türkiye’nin vesayet dönemlerini geride bıraktığını ve kendi ayakları üzerinde durarak dünya çapında iddialı bir ülke haline geldiğini söyledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye hiç olmadığı kadar özgür arkadaşlar. Türkiye hiç olmadığı kadar güçlü, kendi kararlarını veren bir ülke. Dünya çapında iddia sahibi bir ülke."

FATİH ALTAYLI'YA YÜKLENDİ

Erdoğan, gazeteci Fatih Altaylı’nın hâlâ televizyonlarda yer almasının kendisi için rahatsız edici olduğunu da belirtti. 

Altaylı’nın, başörtülü kadınlara yönelik geçmişte yaptığı hakaretlerin unutulmadığını söyleyen Erdoğan, şunları ekledi:

"Bu da benim içimde yaram. Bu adamların hala izlendiğini görmek, utanmadan, arlanmadan bizim başörtülü kızlarımıza 'hayat kadını' küfrünü yakıştırmasını yapan adam. Bu Türkiye’nin çok medeni geçinen liberalleri, Türkiye’deki Müslümanların hakları söz konusu olana kadar Tayyip Erdoğan’a destek verdiler. Ne zaman ki başörtüsü, imam hatip mevzusu oldu ayrıldılar."

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’deki medya ve muhalefetin topluma güvensizlik pompaladığını, gerçek dışı bir algı yaratarak ülkede huzursuzluk çıkardığını savundu. Ayrıca, sosyal medya ve televizyonlardaki içeriklerin toplumun ahlaki temellerini dinamitlediğini ileri sürdü.

'EYT BÜYÜK BİR FELAKETTİ'

Konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine de değinen Erdoğan, bu düzenlemenin gençlerin istihdam alanlarını daralttığını belirtti. EYT’nin büyük bir felaket olduğunu ifade eden Erdoğan, gençlerin bu konuda aldatıldığını savundu.


Haber Kaynağı : İHA

İlgili Haberler

Fatih Altaylı Bilal Erdoğan