Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Burun estetiği diye gitti bacağından oldu: Mağdur kadın icra tehdidiyle karşı karşıya!

2014 yılında Medipol Hastanesi'nde burun estetiği ameliyatı olan Sevinç Çelik'in hayatı, iki ayda kabusa döndü. Burun estetiğinden sadece iki ay sonra kanına mikrop karıştığı için iki bacağı da kesilmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Çelik, Medipol Hastanesi'ne 300 bin TL maddi ve 700 bin TL manevi tazminat davası açtı. On yıl sonra hüküm verilen davada mahkeme, Çelik'in tazminat talebini reddetti ve mahkeme masrafları için Çelik hakkında icra takibi başlattı. Konuyla ilgili Sevinç Çelik'in Avukatı Hayriye Çağır, 12punto'ya açıklamalarda bulundu.

Burun estetiği diye gitti bacağından oldu: Mağdur kadın icra tehdidiyle karşı karşıya!

Melik ÇELİK- 12punto.com.tr

2014 yılında Medipol Hastanesi'nde burun estetiği ameliyatı olan Sevinç Çelik geçirdiği ameliyat sırasında kanına karışan mikrop nedeniyle bacağını kaybetti.

10 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini de kaybeden Çelik dava sürecini avukatı Hayriye Çağır 12punto.com.tr değerlendirdi.

Av. Hayriye Çağır

DAVA 10 YIL SÜRDÜ

Çağır, 10 yıl süren davaya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Müvekkil Sevinç Çelik'in hastanede estetik amacıyla burun operasyonu geçirdikten hemen sonrasında hastalanarak hastaneye kaldırılması ve neticede bacaklarının kesilmesine yol açan süreçte hastaneye karşı maddi ve manevi tazminat istemli dava açtık dava yaklaşık on yıl sürdü. Raporlarda estetik ameliyatında kusurun bulunmadığı iddia edildi" 

DAVANIN REDDİNE KARAR VERİLDİ

Müvekkilinin daha öncesinde hiçbir hastalığı bulunmadığını söyleyen Çağır dava süreciyle ilgili şunları belirtti: 

"Operasyonun ardından rahatsızlanması bu rahatsızlıklarını ilgili doktor ve hastaneye bildirmesine karşın hiçbir muayene yapılmadan müvekkilin geçiştirilmesi yargılamada hiç değerlendirilmedi. 

Bizce yargılama süresince hastanenin ve doktorun ağırlaştırılmış özen yükümlülüğü gereği gibi değerlendirilmedi. Müvekkilin şikayetleri komplikasyon denilerek muayene edilmedi yine müvekkil de daha önce hiç bulunmayan bir hastalık daha öncesinde bulunduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verildi."

"BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNE BAŞVURDUK"

Estetik amaliyatında önce hiç bir hastalığı'nın bulunmadığına dikkat çeken Avukat Çağır sözlerine şöyle devam etti:

"Yargılamada tanıklar dinlendi. Tanıklar da müvekkil Sevinç Çelik'te herhangi bir hastalığın bulunmadığını ameliyattan sonra hastalanarak fenalaştığını söylediler. Mahkeme dava reddetmiş olmasına karşın bu karara karşı bir üst mahkeme olan bölge adliye mahkemesine başvurduk."

İCRA TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYA

Müvekkili'nin hem iki bacağını kaybettiğini hem de icra kararıyla mağdur edildiğini belirten Çağır, "Dosya halen incelenmek için zamanını bekliyor hastane ise davanın reddi sebebiyle hastane lehine hükmedilen vekâlet ücreti için müvekkile icra takibi yaptı ve şu anda müvekkil hem iki bacağını kaybetmiş hem de bir de icra tehdidi altında kalmıştır" şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : Melik Çelik

Ameliyat Sevinç Çelik Medipol Hastanesi Hayriye Çağır