Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çağlayan'daki saldırıda yeni ayrıntı. Teröristler GBT soran polisin başına silah dayamışlar

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3'ü polis 5 kişinin de yaralandığı olayla ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Çağlayan'daki saldırıda yeni ayrıntı. Teröristler GBT soran polisin başına silah dayamışlar

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

İki teröristin metrobüsten Çağlayan durağında indikleri, D kapısına yakın bölgede bir polis memuru tarafından GBT için durduruldukları bu sırada kadın teröristin polis memuruna biber gazı sıktığı, erkek teröristin de silahı polis memurunun başına dayadığı ancak silahın tutukluk yaptığı öğrenildi. 

Öte yandan saldırıyla ilgili eylemin arkasındaki bağlantıları araştıran polis, zincirleme operasyonlarda şu ana kadar 90 şüpheliyi gözaltına alırken, etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantasından ve üzerlerinden 48 mermi, 56 plastik kelepçe,bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj ve 2 biber gazı ele geçirildi.

GBT İÇİN DURDURULMUŞLAR

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde dün meydana gelen terör saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı.

İddialara göre Emrah Yayla ve Pınar Birkoç adlı teröristlerin metrobüsle olay yerine geldikleri, Çağlayan durağında indikten sonra adliyenin D kapısına yakın yerde bir polis memuru tarafından GBT için durduruldukları ortaya çıktı. 

Polis memurunun iki teröristten kimlik istemesi üzerine Pınar Birkoç'un kendilerine kimlik soran polis memuruna biber gazı sıktığı, Emrah Yayla'nın da silahı polis memurunun kafasına dayadığı tetiğe bastığı ancak tutukluk yaptığı öğrenildi.

Bunun üzerine teröristlerin adliyeye doğru koştukları, GBT soran polis memurunun haber vermesi üzerine de teröristlerin noktada bulunan polislere ateş ettiği öğrenildi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü.


Haber Kaynağı :

adliye Emrah Yayla İstanbul kimlik memur Mermi metrobüs saldırı Pınar Bİrkoç