Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cemaat Holding! Komutanlık ve belediye bile inşa etmişler...

Menzil Cemaati'nin çatı şirketlerinden Dehlevi Anonim Şirketi'nin birçok kamu binası inşa ettiği bunların arasında komutanlıklar, belediyeler ve hastaneler olduğu ortaya çıktı.

Cemaat Holding! Komutanlık ve belediye bile inşa etmişler...

Menzil Cemaati'nin ticari faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Cemaatin çatı şirketi Dehlevi Anonim Şirketi üzerinden birçok kamu binası yapıldığı ortaya çıktı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Menzil köyünde bulunan ve Cemaatin merkezinde yer alan şirketin internet sitesinde, “Üretim, inşaat, hizmet, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde kuruluşumuzdan itibaren Adıyaman ili Kahta ilçesi Menzil Köyünde hizmet vermekteyiz” bilgileri yer alıyor. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; şirket bünyesinde hazır beton üretim tesisi, kum ocağı, güneş enerjisi santralları, beton elemanları üretim tesisi, benzinlikler ile restoran ve kafeler bulunuyor. 

Ayrıca Edep İnşaat ile Dehlevi Hafriyat isimli şirketler de Dehlevi A.Ş.’ye bağlı. Bu iki şirketle de çok sayıda bina inşa ediliyor. 

KOMUTANLIK BİLE İNŞA ETMİŞLER

Ayrıca Dehlevi A.Ş.’ye bağlı Edep İnşaat’la alakalı bölümde ise şirketin kamu kurumlarıyla yürüttüğü ticari faaliyetle de değiniliyor. 

Cemaate bağlı şirketin çok sayıda kamu binası inşaat ettiği şu ifadelerle anlatılıyor: 

“2010 yılında hizmet vermeye başlayan Edep İnşaat Yurtiçinde irili ufaklı birçok projeye imza atmıştır. 2012 yılında hırdavat bölümünü kurarak hastane, belediye binaları, park bahçe kurulumları ile yelpazesini genişletmiştir. 2012 yılında Kastamonu bölge komutanlığı, 2014 yılında Van Erciş jandarma komutanlığı ihalelerini alarak başarı ile tamamlamıştır. Mimarlık ve müteahhitlik hizmetlerini tecrübeli ekibiyle sürdürmekte, güvenilir yaşam alanları oluşturmaya devam etmektedir.” 

2 ŞİRKET DAHA KURULDU

Öte yandan cemaat, Dehlevi Turizm ve Dehlevi Yayınları adı altında iki yeni şirket kurdu. Dehlevi Yayınları Şirketi’nin 9 Kasım tarihinde 1 milyon TL sermayeyle kurulduğu açıklanırken Dehlevi Turizm’in ise 14 Eylül tarihinde kurulduğu bildirildi. İki şirketin de Menzil şeyhi Muhammed Saki Elhüseyni’nin ailesine ait olduğu öğrenildi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Adıyaman Muhammed Saki Elhüseyni Menzil Cemaati