Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'de İstanbul İl Başkanı belli oldu. Özgür Çelik oylamadan galibiyetle ayrıldı

CHP'de İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde tamamlandı. Başkanlık yarışında Cemal Canpolat ile Özgür Çelik yarıştı. Oylamanın sonunda Özgür Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanı oldu

CHP'de İstanbul İl Başkanı belli oldu. Özgür Çelik oylamadan galibiyetle ayrıldı

CHP'de İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Başkanlık yarışında Cemal Canpolat ile Özgür Çelik yarışacak.

CHP İstanbul İl Başkanı’nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi başladı. 600’den fazla il delegesinin oy kullanması beklenirken gelişmeler dakika dakika 12 Punto'da olacak...

İstanbul İl Başkanlığı yarışındaki gelişmeler şu şekilde:

01:00- Oylama tamamlandı, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre, Özgür Çelik kazandı.

23:00 - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde oylama başladı. Kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat il başkanlığı için yarışıyor. Öğle saatlerinde başlayan kongrede yapılan konuşmaların ardından oylama başladı. 

Kongrede 600'den fazla il delegesi oy kullanacak.

Bu arada oy verilecek kabinlere telefonla girilmemesi konusunda anonslar yapıldı.

Adaylardan Cemal Canpolat, delegelerin arasına girerek onlarla selamlaştı ve oy öncesi nabız yokladı.

20:20 - Konuşmasını bitiren Özgür Çelik'in ardından kürsüye Cemal Canpolat çıktı. Canpolat'ın konuşmasında ''Ben listeme hiçbir belediye başkanını koymadım. Belediye başkanları örgütün önünde düğmesini ilikleyecek. Herkes kendi işini yapacak. Biz de belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Belediye başkanları örgüt işlerinde taraf olamayacak. Hiçbir belediye başkanı örgütün iç işlerine karışamayacak.'' ifadeleri dikkat çekti.

19:38 - CHP İstanbul İl Kongresi’nde ilk konuşacak adayı belirlemak için çekilen kuradan Özgür Çelik çıktı. İlk konuşacak aday Özgür Çelik oldu. CHP Bahçelievler Kadın Kolları’ndan bir grup üye Özgür Çelik’in konuşmasına balkondan itiraz etti. Salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Çelik konuşmasında şu sözlere yer verdi: "2023 seçimlerinin bir umut kırılması yarattığını biliyoruz. Seçmenimizde bir umut yorgunluğu var. Bilinmelidir ki halkımız bu sonucu kabul etmedi. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Sizlerle birlikte çalışacağız. Tarih bugünkü kongremizi yazacak. Buradan çıkacak umudu yazacak. Bu kongre İstanbul örgütümüzü ayağa kaldıracak.

İstanbul sadece merkezden yönetmeyeceğiz. Bölge meclisleri oluşturacağız. Genel başkanımız için en çok çalışan yol arkadaşlarınızdan bir tanesiyim. Beni gündüz derneklerde, muhtarlıklarda tanıyorsunuz. Beni seçim kampanyası Ramazan ayına denk geldiği için sahur programlarından tanıyorsunuz. Hepimizin genel başkanımıza sonsuz bir saygısı var. Genel başkanımızın Adalet Yürüyüşü'nün öncüsü. Genel başkanımızı bu kongre süreçlerinin bir tartışma malzemesi haline getirilmesini yanlış buluyorum. Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu kongrede tartışılmasını yanlış buluyorum."

19:00 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylardan Özgür Çelik'in listesinde yer aldı. Cemal Canpolat ise İmamoğlu'na ve diğer belediye başkanları delege lis

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

CHP İstanbul İl Başkanlığı Özgür Çelik Cemal Canpolat