CHP'li Şişli Belediyesi, AKP'li Cüneyt Yüksel'in ailesine ihale kıyağı yapmıştı, olan yine yurttaşa oldu
Şişli Belediyesi'nin eski başkanı Muammer Keskin'in 23. Dönem AKP Milletvekili ve şimdiki TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel'in ağabeyi İsmail Hakkı Yüksel'e kiraladığı belediyeye ait akaryakıt istasyonu ve arazisi ortaya tam bir Türkiye hikâyesi çıkardı. Belediyeye ait değerli alan, usulsüz kiralama yapan şirket tarafından ruhsatsız inşaatlarla donatıldı, kaçak yapılar da yurttaşa kiralandı. Yeni göreve gelen Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Yüksel Holding'e ihtar çekti, sözleşme encümen kararıyla iptal edildi, olan yaşananlardan habersiz kiralama yapan iş yeri sahiplerine oldu.
Şişli Belediyesi, 2020 yılında Muammer Keskin'in başkanlığı döneminde içinde akaryakıt istasyonunun bulunduğu 4202 metrekarelik belediyeye ait bir alanı, 10 yıllığına Mehmet Emin Yüksel Holding’e kiraya vermişti.
İhale şartnamesinde, “Kiracı M.E. Yüksel Holding; Şişli Belediyesi’nden resmi izin almadan bu benzin istasyonunda, istasyona ait market ve müştemilatlarda tadilat ve ilave yapamaz” notu olmasına rağmen, kiracı M.E Yüksel Holding bir süre sonra market ve müştemilat alanlarını yıktı.
Belediyeden izin alınmadan yeni kaçak yapılar inşa edildi ve kiraya verildi.
TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANI CÜNEYT YÜKSEL'İN AĞABEYİ
Kaçak yapılara o dönemde AKP'li meclis üyeleri de müdahalede bulunmadı.
Şişli Belediyesi’nin 2020 yılı denetleme komisyonunda AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Öztürk vardı. Öztürk, benzin istasyonu ihalesine tepki göstermedi.
Çünkü Şişli Belediyesi'ne ait akaryakıt istasyonunu 10 yıllığına kiralayan İsmail Hakkı Yüksel’in kardeşi Cüneyt Yüksel, AKP MKYK üyesiydi. Cüneyt Yüksel, şu anda TBMM Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.
23. Dönem AKP milletvekili de olan Cüneyt Yüksel'in abisi İsmail Hakkı Yüksel, Ali Baba Turizm ve Crown Plaza Harbiye Otel'in sahibi olarak tanınıyor.
AKP’li ve CHP’liler Şişli’de ortak hareket ederken, benzin istasyonunda bulunan yapıların izinsiz yıkımı ve ardından yapılan yeni kaçak yapılar, sözleşmenin feshini gerektiriyordu ancak sözleşme feshedilmedi.
Üstelik kayıt altına ihalenin sonucunda belediyenin tahsil etmesi gereken 36 milyon lira iken 32 milyon Türk Lirası tahsil edilmişti.
KAÇAK YAPILARI KİRAYA VERDİ
M.E Yüksel Holding, 1996 yılında yapılan ve Şişli Belediyesi'ne ait binaların yıkımını 2001 yılında 'tadilat ruhsatı'yla gerçekleştirmiş, bunun yanı sıra kiraladığı alanın da dışına taşarak yeni kaçak yapılar inşa etmişti.
İhale şartnamesinde 'Kiracı burayı alt kiracıya veremez' yazmasına rağmen Mehmet Emin Yüksel Holding'e bağlı Yüksel Petrol, kaçak inşa ettiği yapıları 2023 yılında kiraya verdi.
Öte yandan Enerji Piyasaları Rekabet Kurulu'nun, akaryakıt istasyonu bayiliklerinin dağıtım şirketlerince 5 yıldan fazla verilemeyeceğine yönelik kararı olmasına rağmen Muammer Keskin başkanlığındaki Şişli Belediyesi, Mehmet Emin Yüksel Holding'e 10 yıllık kiralama yapmıştı.
SAYIŞTAY KAMU ZARARI TESPİT ETTİ, İPTAL İSTEDİ
2022 yılında Şişli Belediyesi'ni incelemeye gelen ve mali denetim yapan Sayıştay, kamu zararı tespit etti. İhalenin ve sözleşmenin iptalini istedi. Rapor yazıldı.
Sayıştay raporunun üzerine 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılan mahalli yerel seçimler sonrasında Şişli Belediye Başkanı olan Resul Emrah Şahan, M.E Yüksel Holding'e ihtar çekti, ihtardan bir hafta sonra da sözleşme encümen kararıyla feshedildi.
Şişli Belediyesi, M.E Yüksel Holding'e geçtiği ihtarnamede, 4202 metrekarelik alanın belediyeye ait olduğunu, kiraya verilemeyeceğini belirtti ve inşa edilen kaçak yapıların tespitinin yapıldığını vurguladı.
Alt kiralama yapma yetkisi olmamasına rağmen kiralama yaparak Şişli Belediyesi ile imzaladığı kontratı ihlal eden M.E Yüksel Holding'e bağlı Yüksel Petrol, iş yeri sahiplerinin büyük mağduriyet yaşamasına neden oldu.
İleri kaba seviyesinde kiralama yapan iş yeri sahiplerinin 5-6 milyon TL'leri bulan düzenleme harcamalar yaptıkları öğrenildi.
İŞ YERİ SAHİPLERİ MAĞDUR VE TEDİRGİN
Ancak kiralama yapan iş yeri sahipleri şimdi hem iş yerlerini kaybetme hem de geçmişte yaptıkları masrafların altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya.
M.E Yüksel Holding sözleşmesi iptal edilince, hukuki süreçte zaman kazanmayı planladı ve avantaj sağlamak için kiracılarını çıkarmaya yönelik girişimlerde bulundu.
Holdingin temsilcilerinin, sıklıkla iş yeri sakinlerini taciz eder boyutta terke zorladığı öğrenildi.
12punto'ya konuşan ve güvenlik kaygısıyla isminin yazılmasını istemeyen bir iş yeri sahibi, "Burası Şişli Belediyesi'nin hemen bitişiği. Belediyeye defalarca ruhsat başvurusu yaptık. Yetkililer ruhsatın hazır olmadığını ancak 3-5 ay sonra ruhsat verilebileceğini söyledi. Belediye bu alanın kendisine ait olduğunu biliyor. Kamu zararının tespit edildiğinden haberdar ve belediyenin çıkarları doğrultusunda da harekete geçti. Bizi uyarmaları gerekirdi. Sahip olduğu alanı kurtarmak için girişimlerde bulundu. Bu süreçte kiralama yapan iş yeri sahiplerini uyarsa mağdur olmazdık. Esnaf zor durumda. Belediyeden yardım bekliyoruz. Ayrıca alt kiralama yapma hakkı olmamasına rağmen kiralama yapan Yüksel Petrol, iş yerlerinin boşaltılması için baskı kurdu. Tedirgin edici bir baskı bu" diye konuştu.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi