Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cuma hutbesinde yılbaşı ele alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı gündemine yılbaşı kutlamalarını aldı. Cuma hutbesinde, yılbaşı kutlamalarına değinerek, 'uzak durulması' gerektiği belirtildi.

Cuma hutbesinde yılbaşı ele alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı eğlenceleri, noel baba figürleri ve kıyafetleri ile çam ağacı süslemelerini ‘yanlış tutum’ olarak değerlendirdi. Alkol, kumar ve şans oyunlarından uzak durulmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılına sayılı günler kala yayınladığı camilerde okunacak, 'Muhasebe bilinciyle bir ömür geçirmek' başlıklı Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarını hedef aldı. Hutbede iyi dilekler yerine ölümden bahsedildi ve ‘’Kaçınılmaz son olan ölüme bir adım daha yaklaştık. Şimdi hep birlikte kendimize soralım: Her şeyin karşılığının tastamam verileceği hesap gününe hazır mıyız?” denildi.

"DİNİMİZDE VE KÜLTÜRÜMÜZDE YER ALMIYOR"

Hutbede yılbaşı eğlenceleri de eleştirilerek, “Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım” denildi.

Alkol alınmaması istenen hutbede piyango oyunları da eleştirildi. “Kötülüklerin anası alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim” ifadeleri kullanıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

2024 Alkol Cami Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı Yılbaşı