Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumartesi Anneleri, 1000. haftasında Galatasaray Meydanı'nda toplandı: 'Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın!'

Cumartesi Anneleri, altı sene sonra barikatların kaldırıldığı meydanda siyah bir örtünün üzerine gözaltında katledilen ve kaybettirilenlerin fotoğrafları ile bir araya gelmeye başladı. Galatasaray Meydanı’nda uygulanan polis ablukası 300 hafta sonra ilk kez kaldırıldı. Yurttaşlar, "Onurlu mücadelemiz sürecek. Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın' mesajını verdi.

Cumartesi Anneleri, 1000. haftasında Galatasaray Meydanı'nda toplandı: 'Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın!'

12punto.com.tr

Cumartesi Anneleri, kaybedilen ve katledilen yakınları için sürdürdükleri adalet arayışının 1000. haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmeye başladı.

Galatasaray Meydanı’nda uygulanan polis ablukası 300 hafta sonra ilk kez kaldırıldı.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Sebla Arcan, kalplerinde derin yaraların açıldığını, sevdiklerinin mezarlarına bile sahip olamamanın tarifsiz acısını yaşadıklarını söyledi.

Arcan, kayıplardan geriye sadece isimleri ve kucaklarındaki fotoğrafları kaldığını belirterek, "1000 haftadır, hiç dinmeyen bir ağrıyla ve aynı zamanda hiç bitmeyen bir umutla Galatasaray Meydanı'nda bir araya geliyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Cumartesi Anneleri'nin bir adalet arayışı olduğunu dile getirdi.

'YASAKLAMALAR SONA ERMELİ'

Bu grubun Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yasaklamalarla ve müdahalelerle karşı karşıya kaldığını öne süren Çelik, "Dolayısıyla hem buradan hem 'Cumartesi Anneleri'nin adalet arayışının yanında olduğumuzu belirtmek isteriz hem de eylemlerini gerçekleştirebilmeleri için bu yasaklamaların bir an önce sona ermesini istediğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

Eyleme, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile bazı DEM Parti milletvekilleri de katıldı.

'KARANFİL' DİZDİLER

Aynı zamanda örtünün etrafına karanfiller de dizildi.

Zübeyde Tepe adlı yurtttaş ise "Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın katillerini istiyoruz" dedi.

CUMARTESİ ANNELERİ KİMDİR?

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayanlardan oluşan bir topluluktur.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumartesi Anneleri demokrasi Galatasaray Meydanı

İlgili Haberler