Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyaretine dair ilk değerlendirme

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Merkezinde gerçekleşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhurbaşkanımız siyasette kutuplaşma yerine diyalog zemini güçlendirmeyi ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyaretine dair ilk değerlendirme

18 yılın ardından CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Görüşme sonrasında Ömer Çelik AKP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. 

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle; 

Cumhurbaşkanımız siyasette kutuplaşma yerine diyalog zemini güçlendirmeyi ifade ediyor. 

Bugün gerçekleşen iadeyi ziyaretle birlikte siyaset hayatında bu tablonun ortaya çıkması memnuniyet verici. 

Sayın Genel Başkanımız bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini düşünüyor. 

Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için atılması gereken adımların en geniş siyasi uzlaşma gereksinimle atılması gerektiğini belirtmiştir. 

Türkiye'nin gelecek nesillere borcu olan yeni anayasaya kavuşma sürecini Türkiye'nin geleceğini gözeten bir sorumluluk ve perspektifte olması gerektiğini belirtmiştir.

Bu görüşmede doğal olarak ekonomi de gündeme geldi.

Cumhurbaşkanımız OVP ve 12. Kalkınma Planı ile elde edilen kazanımların korunacağını ifade etti.

Herhangi bir popülizme tenezzül edilmeyerek Türkiye'nin bu programa bağlılığını ifade etmişlerdir. Popülist söylemlerden kaçınılması gerektiği konusundadır. İhtiyaç duyulan şeyin popülizm değil realist olduğu.

AP seçimlerinde aşırı sağın ortaya koyduğu performans Türkiye düşmanlığı İslam düşmanlığı konusunda maalesef Avrupa'nın meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

Cumhurbaşkanımız, Türkiye'deki partilerin ortak hareket etme konusundaki hassasiyetlerini ifade etmişlerdir.

Diğer bir önemli konu bu PKK'nın Suriye uzantısının o bölgede oluşturmaya çalıştığı teröristan konusudur. Bunu ilk fırsatta terör odaklarının yeniden gündeme getireceğini değerlendiriyoruz.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne geliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Özgür Özel ile birlikte güçlü bir şekilde birlik gösterilmesini ifade etmişlerdir.

Barış harekatının 50.yıl dönümünü hep birlikte anmayı hedef ediyoruz.

GAZZE

Filistin devletinin tanınması konusunda diyaloğu artırmamız. Bütün bu çerçeve içerisinde hem ekonomiden hem siyasi meselelere her konuda ortak tutum geliştirmek konusunda Türkiye'nin geleceği için ortak siyaset geliştirilmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti söz konusudur.

Bu ekonomi konusunun realist zeminde sürdürülmesi için de muhalefet partilierinin üzerine düşen sorumluluğı yerine getirmelerini ifade etmişlerdir.

Siyasi meseleler iç ve dış politika meseleleri dahil bir ortak siyaset geliştirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın hassasiyeti söz konusudur. 

KAYYIM ATANMASI

Kayyım atanaması konusundaki tutumuz nettir. 

Hangi partiden olursa olsun millete destek veren her belediye başkanına destek vereceğiz. İktidar olarak buna destek verme tutumumuz açıktır.

Ancak yetkiyi terör örgütüne destek verme tarafında kullanıyorsa buna kesinlikle müsade edilmeyecektir. 

Kayyım atanan yerler olduğu gibi aynı siyasi partide atanmayan yerler de oldu. Her mesele kendi içinde değerlendirilmektedir. 

Milletten aldığı desteği millet için kullanıyorsa bu konuda herhangi bir sorun yoktur. 

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı ve Genel başkanımız tüm siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Bu görüşmede bu mesajları gündeme getirmişlerdir. 

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bir şekilde toptancı bir anlayışla hareket edilmemektir. Milletten aldığı yetkiyi millette hizmet için kullanıyorsa problem yoktur.

Sayın Özel ve Cumhuriyet Halk Partisi destekçilerine teşekkür ediyoruz. 

GÖRÜŞME YAKLAŞIK 1,5 SAAT SÜRDÜ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi basına kapalı yapıldı. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi destek Ekonomi Gazze