Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinedeki değişikliklerin ardından Saray'da da dikkat çeken değişikliklere gitti.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atandı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı, Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı.

Metin Kıratlı'dan boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı koltuğuna ise Hakkı Susmaz getirildi.

Karar, 18 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

KIRATLI'NIN SARAY'DAN GÖNDERİLECEĞİ KONUŞULUYORDU

Kabinede yapılan değişikliklerin ardından bir 'üst düzey' değişikliğin de Saray'da yapılacağı iddia edilmişti. 

İddialara konu olan isim ise geçen günlerde bir restorana ödediği yüklü hesapla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı olmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz, bu 'üst düzey' değişiklikle ilgili olarak Halk TV canlı yayınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı görevden alacağını söylemişti.

KIRATLI, ÖDEDİĞİ HESAPLA GÜNDEM OLMUŞTU

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı geçen günlerde bir restorana ödediği hesapla gündeme gelmişti.

Metin Kıratlı ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata'nın Bodrum'da bir restoranda 168 bin lira hesap ödediği ortaya çıkmış, ardından söz konusu haberlere erişim engeli getirilmişti.

METİN KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya/Ereğli’de doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Ereğli’de tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı Goethe Enstitüsünde (Berlin) yabancı dil eğitimi aldı. Daha sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programını bitirdi. Kırıkkale Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı.

Ankara Adliyesinde hâkimlik stajına başlayan Kıratlı, staj bitimi sırasıyla Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerini yapmış olup, 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne atanarak Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak görev almıştır. 2014 yılında 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmış olup, 3 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olan Kıratlı, 18 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmıştır.

HAKKI SUSMAZ KİMDİR?

1974 yılında Manisa Gördes’te doğdu. İlköğrenim hayatını Gördes’te tamamladı. 1992 yılında Sağlık Meslek Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenimini tamamladı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevde bulundu. 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nde görevi resmî olarak başladı. Bakanlık bünyesinde (görevde yükselme-unvan değişikliği-merkez disiplin gibi) çeşitli kurul ve komisyonlarda görevler üstlendi. 2018 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne atandı.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta.

Evli ve iki çocuk babası.


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Başkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hukuk Fakültesi