Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Dervişoğlu, grup toplantısında konuştu! 'Erdoğan istediği için tek adam rejimi uzasın diye...'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, yeni anayasayı desteklemeyeceklerini ifade etti ve tasarruf paketi hakkında eleştirilerini aktardı. Ayrıca Dervişoğlu, mülteci, kaçakçılık sorunlarına da değindi. Dervişoğlu'nun konuşması bittikten sonra toplantı, basına kapalı bir şekilde devam ediyor.

Dervişoğlu, grup toplantısında konuştu! 'Erdoğan istediği için tek adam rejimi uzasın diye...'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, yeni anayasanın karşısında olduklarını belirtti. Ayrıca Dervişoğlu, yeni açıklanan tasarruf paketi hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Dervişoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"Gün geçmiyor ki siyasi iktidar yeni bir icat çıkarmasın ve yine gün geçmiyor ki tek adam rejiminin acı ve soğuk gerçeklikleriyle baş başa kalmış milletimizin hayatından bir gün daha çalınmasın. Geride bıraktığımız son 2 haftayı sözde yeni anayasa tartışmaları, yumuşama ve normalleşme manşetleriyle idare eden iktidar bununla yetinmemiş olacak ki şimdi de yargıda reform paketi adı altında bir düzenleme çorbasıyla yeni bir gestapo kanunu denemesiyle karşımıza çıkıyor.

Saray'ın millete rağmen kadroları ve yine Saray'ın devlete rağmen bürokratları tarafından hazırlanan bu yasanın gerekçesine inmeden önce bir hususu hatırlatmayı görev addediyorum... Sayın Erdoğan'ın kutuplaştırarak ve ayrıştırarak tanzim etmeye çalıştığı siyaset kurumu, mevcut hükümetin dilediğinde geldiği dilediğinde de yumuşattığı bir oyun hamuru değildir ve herkes iyi bilmelidir ki Türkiye'de siyaset kurumunu iktidarın iktidar olmaktan, muhalefetin de muhalefette kalmaktan memnun olduğu, seçimlerin seçenekler arasında bir yarış değil; adeta nüfus sayımı gibi yapıldığı bir kısır döngüye asla teslim etmeyeceğiz.

"RAHATSIZ EDENİ RAHATSIZ EDECEĞİZ"

Anayasa tartışmalarına dair görüşlerimizi beyan edip, bu girişimin samimiyetini sorgulayınca belli ki muktedirleri rahatsız etmişiz. Hiçbir şikayetim yok, milletimizi rahatsız edenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz! İYİ Parti'nin, Türkiye'nin gündemine dayatılan yeni anayasayla ilgili duruşu son derece açık ve nettir; biz artık miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracağız.

Siz mi bu ülkeye normalleşme getireceksiniz, kusura bakmayın ama şapkayı önünüze koyup bir düşünün; adalet sistemini ne hale getirdiğinize bir bakın! Senin Yargıtay'ın daha Anayasa Mahkemesi'ni tanımıyor.

YENİ ANAYASANIN KARŞISINDA!

Erdoğan istediği için tek adam rejimi uzasın diye Yeni Anayasa'yı desteklemeyeceğiz. Biz Atatürk'ün kurduğu temel ilkelere, adil bir devletten taraf olan bir siyasi parti olarak tek adamı destekleyen hiçbir siyasi partiyle aynı yerde olmacağız. 

Yeni bir Erdoğan anayasasıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.

DEZENFORMASYON 

'Dezenformasyonun engellenmesi' diyorlar... Hiç boşuna yalan söylemeyin; dezenformasyon AKP’nin engellemek istediği değil tekelleştirmek istediği bir alandır. Bu iktidarın varlık sebebi ve varlığını idame ettirmesinin yegane yolu ve yöntemi dezenformasyondur.

Türkiye’deki yabancıları araştıranlara hapis cezası getireceklermiş. Bu demografik işgale karşı çıkanları hapisle tehdit ediyorlar.

Madem ki mesele Türkiye'de bulunan yabancılar ise ilk taşı ben atıyorum. Türkiye kaçakçılık ve mültecilerde birinci sıradaysa bu yanlışıkla olan bir şey değildir bu hükümetin bir politikasıdır. Sayın Erdoğan, ajan arıyorsanız ülkenin içine soktuklarınıza bakın. Her hafta içişleri bakanının yakaladığı kaçakçılara bakın. 

Biz ne soğuk savaştayız ne de Sovyetler Birliği'ndeyiz ne de siz Stalin'siniz. Sizi bir kere daha görevinizi düzgün yapmak konusunda uyarıyorum.

TASARRUF PAKETİ

İktidar, Orta Vadeli Tasaaruf Paketi açıkladı. AKP ne zaman Anayasa istese hemen bir tasarruf paketi gelir. İnanmıyorsanız arşivlere bakın. Tasaarruf tedbirleri uygulanacakmış. Kamudaki istihdamda azalmaya gidecemiş, kağıtları arkalı önlü kullanacaklarmış, memur servisleri iptal edilebilecekmiş. Tasarrufa öncelikle memur servisinden başlayan iktidara ve yanlılarına büyük vizyonlarından dolayı tebrik ediyorum. 

Mehmet Şimşek'e soruyorum: Kamuda gereksiz harcamanın boyutları ne düzeydedir? Cumhurbaşkanının kullandığı araçların toplam maliyeti nedir? Söylediğiniz tasarruf paketine Cumhurbaşkanlığı’nın harcamaları dahil midir? Yoksa Cumhurbaşkanı, tasarruf genelgesinde muaf mı tutulmaktadır? 

2 ay sonra KPSS'ye girecek olan gençlere, seni işe alamayacağım demek ancak bu iktidara yakışırdı. 100 milyar lira tasarruf etmeyi planlıyor. Hazırladığı bütçenin yarısının kadarını açık veren ekonomi yönetemi bu tasarruf ile neyi amaçlamakta ben de merak ediyorum.

Asıl amaç, yeni vergilere kapı aralamaksa zaten açlık sefalet yokluk içinde yaşayan millete son ekmek parçasına da el uzatmaksa hedefleri biz bu oyunu bozarız. 

Enkazı oluşturanların enkazı kaldırmalarını beklemiyoruz. Tasarruf konusunda ciddiyseniz hodri meydan. Tasarruf konusunda ciddiyseniz Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bütçesini sınırlayın. Tasarruf istiyorsanız, KKM denilen ve servet transferinde başka hiçbir anlamı olmayan aymazlıktan vazgeçin.

Velhasıl elinizi bu milletin cebinden çıkarın beyler.

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİ GÜNÜ

Dün Çiftçi günüydü. Üretim yapamayan ve karşılığını alamayan insanlarımız tarımsal üretimi terk ediyor. Gerek ürününün hakkettiğini alamaması çiftçimizin belini bükmüş, hayatlarını yaşanmaz bir hale getirmiştir. Çiftçilerimizin tüm sıkıntılarını aşacağına dair İYİ Parti olarak söz veriyorum. Çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum. 

Bugün 15 Mayıs. İzmir'in işgal edildiği günün yıldönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkaran iradenin başlangıcıdır. Yeni bir tarih dersinin verildiği bir gündür bugün. Tüm istiklal kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum"

 


Haber Kaynağı : 12punto

Müsavat Dervişoğlu Anayasa değişikliği Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanlığı