Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.758

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Zaman Gazetesi'ne atıf yapmış: 'Kim, neden koruyor?'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın FETÖ'yle bağlantılı "Zaman Gazetesi"ne atıfta bulunduğu ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Zaman Gazetesi'ne atıf yapmış: 'Kim, neden koruyor?'

Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınlarda Fethullah Gülen’e atıf yapıldığının ortaya çıkmasının ardından birçok yayın arşivden çıkarılırken Diyanet’in Başkanı Ali Erbaş’ın doktora tezinde de cemaat detayı olduğu ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Erbaş’ın 1992 yılında kaleme aldığı tezin kaynakça bölümünde, ismi cemaat ile anılan ve 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nin ardından kapatılan medya kuruluşunun isminin yer aldığı tespit edildi.

ZAMAN GAZETESİNE ATIF

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi’ndeki doktora öğrenimi için 1992 yılında, “İlahi Dinlerde Melek İnancı” isimli bir tez kaleme aldı. Tezin danışmanlığını, Doçent Doktor Ömer Faruk Harman yaptı. Toplam 299 sayfadan oluşan doktora tezinin son yedi sayfası bibliyografya için ayrıldı.

Türkçe ve Fransızca yayınlara yer verilen kaynakçada, cemaatin yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman Gazetesi’ne atıf da bulunuyor. Kaynakça, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın doktora tezini yazarken 25 Mart 1990 tarihli Zaman Gazetesi’nden faydalandığını ortaya koydu.

NEDEN KORUNUYOR?

Diyanet kaynakları ise söz konusu olaya ilişkin, “Bir atıf için apar topar soruşturma başlatan başkanlık ve devlet kurumları, Ali Erbaş ile alakalı neden hiçbir soruşturma yapmaz? Kim, neden koruyor?” diye sordu.

ÖKSÜZ’ÜN JÜRİSİNDE

Ali Erbaş, Gülen yapılanmasına ait Kültürlerarası Diyalog Platformu’nun yönetim kurulu üyeliğini yaparken ayrıca Adil Öksüz’ün de doktora tezi savunmasında jüri üyesi görevini üstlendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Diyanet Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Zaman Gazetesi doktora tezi Adil Öksüz