Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin öldüğü yangının nedeni ortaya çıktı

DEDAŞ'ın ve resmi kaynakların 'anız yakımı neden oldu' iddiasına rağmen Diyarbakır Başsavcılığı'nın ön raporunda, 15 kişinin öldüğü yangının elektrik kaynaklı olduğu tespitine yer verildi.

Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin öldüğü yangının nedeni ortaya çıktı

Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin can verdiği yangının bilirkişi raporu açıklandı. Açıklanan raporda yangının çıkış nedeninin elektrik direği olduğu belirlendi.

Diyarbakır ve Mardin arasında meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili resmi kaynaklardan yapılan 'anız yangını' açıklamalarına karşın görgü tanıkları ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporu, yangının elektrik hatlarından kaynaklandığını işaret etti. Yangının elektrik kaynaklı olduğu bilgisi Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamındaki ön rapora da yansıdı.

Diyarbakır Barosu kaynaklarından edinilen bilgiye göre Köylülerin ve görgü tanıklarının ifadesi ile elde edilen deliller kapsamında savcılık tarafından yangın felaketiyle ilgili ön rapor hazırlandı.

Raporda, yangının elektrikli kaynaklı olduğu tespitine yer verildi. Genişletildiği duyurulan soruşturma kapsamında, detaylı raporun ilgili kurumlar da dinlendikten sonra önümüzdeki günlerde hazırlanacağı belirtildi.

RAPORLAR DEDAŞ'I İŞARET EDİYOR

Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi de hazırladığı raporda, yangın bölgesinde anız olmadığını ve hatların geçtiği güzergahlarda yangına karşı bir önlem alınmadığını açıklamıştı.

Yangının olduğu bölgede bölgede 2023 yılında da benzer yangın çıktığı ortaya çıkmıştı.

Başvuru sonrası DEDAŞ kusurlu bulunurken, yurttaşlara tazminat ödenmesine karar verilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

anız yangını bilirkişi raporu DEDAŞ diyarbakır elektrik