Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Diyarbakır'da seçim kavgası: Sandık görevlisi öldürüldü

Diyarbakır Sur İlçesinde 'muhtarlık seçimi' nedeniyle iki grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavga sonucu 11 kişi yaralandı, DEM Parti sandık görevlisi Emin Çelik hayatını kaybetti. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Diyarbakır'da seçim kavgası: Sandık görevlisi öldürüldü

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı.  Öldürülen kişinin DEM Parti sandık görevlisi Emin Çelik olduğu öğrenildi.

Mahallede oy kullanma işlemi sürerken iki grup arasında muhtarlık seçimi ile ilgili başlayan tartışma, taş, sopa ve silah kullanılan kavgaya dönüştü.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı.

Kavga sırasında bölgeye sevk edilen ambulanslardan 2'si atılan taşlar nedeniyle hasar gördü.

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği X hesabı üzerinden yazılı açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şu şekilde:

"BASIN AÇIKLAMASI

İlimiz Merkez Sur İlçesi Aşağıdere Mahallesinde iki grup arasında muhtarlık seçim süreci ile ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 12 kişi yaralanmış ve yaralılar Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

Yaralı kişilerden E.Ç. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. 

Mahallede geniş çaplı güvenlik tedbiri alınmış olup,

Olay bölgesinde Kayapınar İlçe J.K.lığından (70) personel, (1)’i helikopter ile olmak üzere JÖH Tb.K.lığından (3) Tim (37 Personel), Diyarbakır’a takviye olarak görevlendirilen Bingöl J.Komd.Tb.K.lığından (4) J.Komd.Timi (58 Personel)  müdahale için takviye gönderilmiştir.

Mahalli idare seçimlerinin ilimizde huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilebilmesi için güvenlik güclerimizin büyük bir gayret gösterdiği bu süreçte başta muhtar adayları olmak üzere sahada faaliyet gösteren bütün tarafların hassasiyetle hareket etmeleri büyük önem arz etmektedir.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ"

 


Haber Kaynağı : 12punto

diyarbakır muhtarlık