Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Emniyet'ten 'Hayalet'e: Polisler kişisel bilgileri uyuşturucu kaçakçısına aktarmış

Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonla tutuklanan 32 kişi arasında iki de eski polis bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla masa başı görevinde bulunan polis memuru Görkem Özgel'in elde ettiği kişisel bilgileri diğer polis Ömer Faruk Gezer'e gönderdiği onun da 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Üngan'a ilettiği belirlendi.

Emniyet'ten 'Hayalet'e: Polisler kişisel bilgileri uyuşturucu kaçakçısına aktarmış

Ersin Eroğlu/ 12punto ÖZEL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İstanbul merkezli 12 ilde, 4 ayrı suç örgütüne yönelik 'Kuyu-4' operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda örgütlerin elebaşılığını yaptıkları iddia edilen Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın da aralarında bulunduğu 47 kişi yakalandı.

'Hayalet' lakaplı Orhan Üngan'ın da aralarında bulunduğu 32 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklananlar arasında iki de eski polis bulunuyor.

MASA BAŞINDAN 'HAYALET'E KİŞİSEL BİLGİLER GİTMİŞ

Orhan Üngan'a sorulan sorular arasında soruşturmanın yürütüldüğü 2020-2021 tarihleri arasında o tarihlerde görevde bulunan iki polis memurunun kendisine aktardığı bilgiler de var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine incelenen HTS kayıtlarında masabaşı görevde bulunan polis memuru Görkem Özgel kişisel bilgileri elde ederek İMO adlı haberleşme programı üzerinden Ömer Faruk Gezer'e iletmiş. Ömer Faruk Gezer ise SKY- ECC adlı haberleşme programını kullanarak bu bilgileri uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Orhan Üngan'a ulaştırmış. Emniyet'in yaptığı çalışma sonucu ise Orhan Üngan'ın bu bilgiler karşılığında 'tatil parası' adı altında polislere ödemeler yaptığı ortaya çıktı.

Orhan Üngan ise Emniyet sorgusunda bu kişileri tanımadığını ifade etti.

Polis memurları Görkem Özgel ile Ömer Faruk Gezer'in ise 2023 öncesi istifa ettiği öğrenildi.

YERLİKAYA'NIN DUYURDUĞU 'TİLKİ SELİM' SERBEST

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonla Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın yanısıra Tilki Selim lakaplı Selim Işık'ın da gözaltına alındığını duyurmuştu.

Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız uyuşturucu kaçakçılığı gerekçesiyle tutuklanırken Yerlikaya'nın duyurduğu isimlerden Selim Işık'ın serbest bırakıldığı öğrenildi.

Selim Işık'ın Susurluk kazasının kilit isimlerinden 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım adına geçmişte haraç topladığı iddia edilmişti.

Öte yandan yapılan çalışmalarda gözaltına alınanların Türkiye’de ve farklı ülkeleri kapsayan operasyonlar sonucu ele geçirilen toplam 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden sorumlu oldukları tespit edildi.

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

orhan üngan polisler Uyuşturucu Kişisel bilgiler