Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4265
Dolar
Arrow
33,9867
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3777
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.458

Erdoğan'a kötü haber: AKP’nin paylaşmadığı anket kulislerden sızdı

AKP’nin kamuoyuyla paylaşmadığı kamuoyu araştırmasında yerel seçimlerde CHP ve diğer partilere oy veren küskün seçmenin AKP'ye geri dönmediği ortaya çıktı. Öte yandan kararsız seçmenlerin de AKP’ye dönüşünün zor olduğu belirtildi.

Erdoğan'a kötü haber: AKP’nin paylaşmadığı anket kulislerden sızdı

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde ilk kez ikinci parti konumuna düşen AKP'de saha çalışmaları başladı.

AKP, yerel seçimde CHP ve diğer partilere giden küskün seçmenini ikna etmeye çalışıyor.

AKP KAMUOYUYLA PAYLAŞMADI

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın aktardığına göre, AKP’nin kendi yaptırdığı araştırmada, başta yerel seçimlerde CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmen geri dönmedi. AKP’nin kamuoyuyla paylaşmadığı ankette, AKP’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu ortaya çıktı.

YANDAŞ MEDYA 'AKP'DE OY ARTIŞI' HABERLERİ YAPIYOR

Babacan’ın yazısında, iktidara yakın medyanın, AKP’deki bu krizi bildiği için “AKP’de oy artışı” haberleri yaptığı da kaydedildi. Bununla birlikte AKP seçmeni olmasına rağmen seçimde parti tercihi yapmayan kararsızların, halen kararsız olmaya devam ettiği belirtildi. Bu durumu analiz eden siyasilerin, şimdiye kadar partiye geri dönmeyen seçmenin dönmesinin zor olduğunu, bu kişilerin kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini belirttiği kaydedildi.

Söz konusu yazıda ayrıca şu bilgiler yer aldı:

“AKP içinde konuşulan başka bir konu ise erken seçime kadar ekonomi açısından nefes alınacak noktaya gelinip gelinmeyeceği. Mehmet Şimşek’in 2026’nın sonunda iyileşme olacağına ilişkin sözleri partide endişe yaratıyor. Çünkü 2027 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını sağlayacak formülde, ekonomideki iyileşme vatandaşın hayatına yansımayacak. “Son üç yılını kabus gibi bir darboğazda geçiren vatandaşa, ‘ekonomi iyiye gidiyor, bir yıl sonra hayatınıza yansıyacak’ diye kampanya yapılsa kim inanır. İnsanlar yaşadığı kötü dönemi unutup, hayatına henüz yansımayan iyileşme olasılığına oy vermez” yorumları yapılıyor. Bu gidişle iktidar partisi kadrosu, “Erdoğansız mı? Ekonomisiz mi?” diye tercih yapmak zorunda kalacak! Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortada tartışma yokken ‘Seçimler zamanında 2028’de” deyince kafalar karıştı. Seçimler zamanında yapılsa Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Bahçeli’nin Erdoğansız bir seçim planı yaptığını düşünenler bile oldu.

BAHÇELİ VURGUSU

AKP içinde zaman zaman MHP’siz planlar yapıldığını duyan Bahçeli, ortağına uyarıda bulunuyor. Gerçek ne olursa olsun, AKP kurmayları, seçim kararı konusunda büyük bir açmaz yaşayacak. ‘Ekonomik krizle seçime gitmek istemeyecek, MHP’yi kontrol etmekte zorlanacak, seçimi zamanında yapmak gibi bir seçenekte de Erdoğan'sız yola devam etmek zorunda kalacak." Türkiye’nin en özgür konuşma alanı olarak bilinen TBMM kürsüsündeki konuşmacıları yumruklamaya kadar varan sinir bozukluğunun nedeni bu olabilir mi?...”


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP Anket