Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.865

Eşyaları çöp torbalarına dolduruldu: Koç'lu öğrenciler yurtsuz kaldı

Koç Üniversitesi'nde öğrenim gören ve stajları için okul yurdunda kalan öğrencilerin yurt sürelerinin bitmesiyle birlikte yurttan ayrılmak zorunda kaldılar. Kalacak yerleri olmayan ve üniversitenin mesken köşelerine yerleşen öğrencilerin eşyalarını okul yönetimi çöp torbalarına doldurarak kaldırdı. Koçlu öğrenciler hem eşyalarından hem yurtlarından oldular.

Eşyaları çöp torbalarına dolduruldu: Koç'lu öğrenciler yurtsuz kaldı

Koç Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler yaz stajları için okul yurt imkanlarından faydalanmaya devam ediyorlardı. Yurtlarda yapılacak tadilatı bahane gösteren Koç Üniversitesi, daha önce bildirilen tarihlerde öğrencileri yurttan çıkarttı. Kalacak yeri olmayan öğrenciler okullarının mesken alanlarında diğer öğrencileri rahatsız etmeyecek şekilde kendilerine barınabilecekleri alanlar oluşturdu. Yurt Müdürlüğünden gelen yetkililer öğrencilere haklarında tutanak tutulacağını söyledi ve öğrencilerin eşyaları kendileri stajdayken çöp torbalarına doldurularak kaldırıldı. 

Hikmet Eren Çelenk - 12punto.com.tr

Barınma mağduriyeti yaşayan Koç Üniversiteli öğrenciler yaşadıklarını 12punto'ya anlattı.

'GİDECEK YERİM YOK'

12punto'ya konuşan ve kalacak yeri olmadığını bildiren mağdur öğrenci süreci şu şekilde anlattı.

“Normal şartlarda gönüllü staj, zorunlu staj ve yaz okulu durumlarında okul yurtlarını kullanabiliyorduk. Bu sene ana kampüsteki yurtlar tadilata girdiği için Batı Kampüs’e yerleştirildi herkes. Orada da şöyle bir standart getirildi; gönüllü staj yapanlar kesinlikle kalamayacak, zorunlu staj yapanlar da 45 iş günü kalma hakkına sahip olacaklar. Ben de bu şekilde zorunlu stajımı saydırdım ve 5 Eylül’de çıkma tarihim gelmişti. Ancak süreç boyunca okuluma yurttan çıkamayacağımı çıksam dahi ne yapacağımı bilmediğimi ve işimden istifa etme imkanımın olmadığını söyledim."

OKUL KÖŞELERİNDE YAŞAMAYA BAŞLADILAR

Okulun tüm öğrencilere açık alanlarda bulunan mesken köşelerine yerleştiklerini ve çalıştığı işten ayrılacak imkanı olmadığını belirten öğrenci, “Bir yıldır aynı yerde çalışıyorum ve benim gelir kaynağım burası. Yalnızca okulun verdiği destek bursu ve işimden elde ettiğim gelirle geçimimi sağlıyorum. İstifa edemiyorum, gitsem de kalacak yerim yok. Bunu okulla defalarca konuştum ve sürekli mail atmam gereken yerleri söylediler. Mail attığımız yerlerden direkt olarak yardımcı olamayacaklarını bildiren dönüşler alıyordum. Bundan dolayı çıkış tarihi geldiğinde okulun ortak alanlarında üç dört koltuk ve bilardonun olduğu bir köşeye yerleştik. Oralarda kalmaya başladık ve okulda da pek fazla insan olmadığı için kaldığımız yerlere pek uğrayan olmuyordu. Bir kez yurt müdürlüğünden geldiler ve sizin böyle bir şey yaptığınızı biliyoruz hakkınızda tutanak tutulacak dediler. Ben de durumu tekrar açıkladım ve konuşma yine bir yere varmadı. Tutanak gelene kadar durma kararı aldı” açıklamasında bulundu.

EŞYALAR ÇÖP TORBASINA

İşten döndüğünde eşyalarına rastlayaman öğrenci yaşadıkları şaşkınlığı, “Geçtiğimiz gün işten geldiğimde tüm eşyalarımızın bir çöp poşetine konulduğunu ve yurt müdürlüğünde bir yere kapattıklarını öğrendik. Neye uğradığımızı şaşırdık açıkçası. Gece 23.00 civarında yaşandı bu ve ne yapacağımızı şaşırdık" ifadeleriyle anlattı.

'SİZ HİÇ EVSİZ KALDINIZ MI?'

Yetkililere evsiz kalacaklarını ve barınma ihtiyaçlarını giderecek durumları olmadığını belirten öğrenci sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Okulda zorunlu stajım eğer eylül ayında başlasaydı şu an yurtta kalabiliyor olacaktım. Zorunlu staj tarihini bir hafta önceden bildirirsek bize yurtlarda kalabileceğimize dair bir vaatte bulundular. Şu anda ellerinde oda bulunması gerekiyor. Bize odalarda temizlik yapılacağını söylüyorlar fakat benim oda arkadaşım hala aynı odada kalmaya devam ediyor. Ben bunu söylediğimde herhangi bir cevapları olmadı. Siz hiç evsiz kaldınız mı diye sordum kendilerine. Arkadaşım da farklı zamanlarda farklı insanlara sordu. Her seferinde birkaç saniye duraksayıp ‘kaldık’ diye cevap veriyorlar. Usulsüzce değil fakat insanlığa aykırı bir durum var.”

 

 

 


Haber Kaynağı : Hikmet Eren Çelenk

koç üniversitesi