Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Eylem Tok'un ABD'deki davası ertelendi

Türkiye'nin yakından takip ettiği Eylem Tok ve oğlunun davası ABD'de 18.00'da başladı. Eylem Tok ve oğlu 14 Haziran'da ABD'de yakalanmıştı. Dava başladıktan kısa bir süre sonra ileri bir tarihe ertelendi.

Eylem Tok'un ABD'deki davası ertelendi

Kritik duruşma saat 18.00'da başladı.

Washington DC'den Halk TV ekranlarına bağlanan gazeteci Serra Karaçam şu ifadeleri kullanarak süreci aktardı:

"Biraz sonra hakim karşısına çıkarılacaklar. Bugün tutuklu yargılamanın devam edip etmeyeceği belli olacak. Eylem Tok ve Bülent Cihantimur için farklı kararlar çıkma ihtimali de var. Buradan Florida'ya gitme durumu da bir cevap bulacak bugün."

18.00'da görülmeye başlayan davadan kısa süre sonra ertelenme haberi geldi.

ABD mahkemesi, ölümlü trafik kazasının şüphelilerinden Eylem Tok'un duruşmasını 27 Haziran’a ertelerken tutukluluğunun devamına karar verdi

Annesiyle birlikte kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur da bugün ABD'de hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti. Bir süredir aranan 2 isim, 14 Haziran'da Boston'da yakalanarak tutuklandı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

ABD duruşma Eylem Tok