Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı Ogün Samast'ın tahliyesini yorumladı: 'Yarın öbür gün birtakım siyasi parti liderleriyle poz veriyor olabilir'

16 yıl önce Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink'in katili Ogün Samast dün akşam saatlerinde şartlı tahliye oldu. Gazeteci Fatih Altaylı Samast'ın tahliyesini yorumladı.

Fatih Altaylı Ogün Samast'ın tahliyesini yorumladı: 'Yarın öbür gün birtakım siyasi parti liderleriyle poz veriyor olabilir'

Agos gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Hrant Dink'i katili Ogün Samast şartlı tahliye edildi.

"VALİ ŞOKE OLDU"

Samast'ın tahliyesine ilişkin değerlendirmede bulunan Altaylı şunları söyledi:

"Şaşırtıcı değil. O cinayet  işlendiğinde Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeniydim.İstanbul Valisi de Muammer Bey'di. Katilin Ogün Samast olduğunu Trabzon'daki 1 saat sonra ortaya çıkarmıştık. Vali Bey'i aradım açıklama yapacak mısınız dedim. 'Hala arıyoruz, tespit mespit' dedi. Ben de 'Ogün Samast'ı mı arıyorsunuz' dedim Vali şoke oldu' 

Yine Erhan Tuncel'in bu cinayetteki rolünü açıkladım, yazdım. Kıyametler koptu. Erhan Tuncel meselesi o dönemdeki en önemli gazetecilik olaylarından biriydi.

"KORKUM ODUR Kİ..."

Ogün Samast'la bir jandarma karakolunda Türk bayrağının önünde tatsız fotoğraflar çektirildi. Bazıları tarafından kahramanlaştırıldı.

O günleri hatırlarladığımız zaman bugün bu salıverilme bana çok da garip gelmiyor. Ben hatta hep şunu düşünüyorum. Ogün Samast ve benzerlerini el altından çaktırmadan salarlar mı diye düşünmüyor değildim. 

Korkum odur ki Samast yarın obür gün birtakım siyasi parti liderleriyle poz veriyor olabilir. Gözlerimiz onu da görebilir diye korkarım. 

SAMAST DIŞARIDA PAŞALAR İÇERİDE

Burada garip olan şu: Samast 16 yıl hapiste kaldı ve şartlı tahliye edildi. Buna mukabil kimler içeride? Bİr kumpas olduğu açıkça ortaya çıkan bir davanın sanığı 85-90 yaşında artık aklı gitmiş paşalar içeride. Suçunun ne olduğunu kimsenin bilmediği Osman Kavala, gazeteciler içeride. Sözde Gezi suçluları içeride Ogün Samast dışarıda. Bu aslında Türkiye'nin getirildiği noktayı tarif açısından şahane bir örnek olabilir."


Haber Kaynağı : 12punto

Agos Ogün Samast Osman Kavala Fatih Altaylı