Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak Abdulkadir Selvi yorumu! 'Mayın eşeği muamelesi...'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gezi Davası tutukluları ile Osman Kavala’nın yeniden yargılanabileceğini yazmasının ardından hem Saray hem de AKP’nin hedefi oldu. Selvi’ye ‘mayın eşeği’ muamelesi yapıldığını söyleyen gazeteci Fatih Altaylı, “İçerideki ve dışarıdaki tepkileri sanki onun üzerinden ölçüyorlar. O yüzden Selvi'ye sağlı sollu çakıyorlar tokatları. Olan Selvi'ye oluyor. 'Selvi boylum al yazmalımın' yakında selvi boyu devrilebilir." ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak Abdulkadir Selvi yorumu! 'Mayın eşeği muamelesi...'

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinden önce kaleme aldığı yazısında Gezi Davası hükümlüleri ile Osman Kavala hakkında yeniden yargılama yapılabileceğini yazdı.

Selvi’nin “Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası” başlıklı yazısına Erdoğan’ın başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu ve AKP’li Mücahit Birinci’den sert tepki geldi.

Kendisine ait YouTube kanalında gündemi değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı, Selvi hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı.

'MAYIN EŞEĞİ' BENZETMESİ

Selvi’nin son dönemde kaleme aldığı yazılara dikkat çeken Altaylı, Selvi’nin ‘mayın eşeği’ gibi kullanıldığını ifade etti.

AKP’nin son zamanlarda Selvi’ye ‘şamar oğlanı’ muamelesi yaptığını belirten Altaylı, şu ifadeleri kullandı;

“Abdülkadir Selvi'ye biraz şamar oğlanı muamelesi yapmaya başladılar ya da mayın eşeği muamelesi yapmaya başladılar. Tabirimi bağışlasın bunu bir benzetme olarak kullanıyorum. Şu açıdan söylüyorum onu. Abdülkadir Selvi'yi mayınlı tarlalara sürüyorlar ve oradaki tepkileri de sanki onun üzerinden ölçüyorlar gibi geldi bana. Hem dışarıdan hem içeriden tepkileri...

"SELVİ'YE SAĞLI SOLLU ÇAKIYORLAR"

Niye söylüyorum bunu; Abdülkadir Selvi sarayla konuşmadan, konuşmaya, söylemeye, ifade etmeye asla cesaret edemeyeceği mevzuları belli ki uçak seyahatinde kendisine sufle edildiği şekliyle peş peşe yazmaya başladı. Ancak hem koalisyon ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri veya sözcüleri aynı zamanda AK Parti içerisindeki bir takım isimler Abdülkadir Selvi'ye sağlı sollu çakıyor tokatları.

"HANGİSİ AK PARTİ'Yİ TEMSİL EDİYOR?"

Dün de mesela bu Kavala meselesi üzerine Mücahit Birinci, Abdülkadir Selvi'nin haddini aştığını, saçmaladığınısöyleyen ağır bir açıklama yaptı. Şimdi Mücahit Birinci mi daha çok AK Parti'yi temsil ediyor yoksa Selvi mi AK Parti'yi temsil ediyor? Orada kafalar karışıyor biraz. Çünkü bir yandan Selvi'nin gereğini yapan Abdülkadir olma gibi bir durumu var.

"SELVİ BOYU DEVRİLEBİLİR"

Diğer taraftan da iktidar ortaklarının hem AK Parti tarafından hem MHP tarafından tokat yeme durumu var çok anlamak mümkün değil bu durumu. Olan Selvi'ye oluyor. 'Selvi boylum al yazmalımın' yakında selvi boyu devrilebilir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Ahmet Selim Köroğlu Fatih Altaylı Mücahit Birinci Osman Kavala Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel