Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'un emekli maaşı vaadine tepki: 'Erdoğan'ın veremediğini...'

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’un emeklilere ek maaş vaadini değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı, “Erdoğan’ın veremediğini Kurum mu verecek!” yorumunu yaptı.

Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'un emekli maaşı vaadine tepki: 'Erdoğan'ın veremediğini...'

2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da yaptığı konuşmada en düşük emekli maaşının yeterli olmadığını kabul etti.

"2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor" diyen Erdoğan, "Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar tabii ki istedikleri gibi atıp tutabilirler" diye konuştu.

Erdoğan’ın bu sözleri akıllara, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum’un emeklilere ek maaş vaadini getirdi.

Kurum, İstanbul'da başta kadın emekliler olmak üzere ihtiyaç sahibi emeklilerin İstanbul kartlarına her ay 2.500 lira destek ödemesi yapacaklarını söylemişti.

Erdoğan’ın emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları yorumlayan Fatih Altaylı, “Erdoğan’ın veremediğini Kurum mu verecek!” diye sordu.

Fatih Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"İstanbul, Türkiye’de en fazla sayıda emeklinin yaşadığı şehir.

Türkiye’nin kalbi konumundaki kentte toplam 2 milyon 700 bin emekli yaşıyor.

Bunların her birine ayda 2500 TL vermenin yıllık maliyeti vergi dahil 110 milyar TL’ye yakın.

Buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi toplam 213 milyar TL.

Yani Murat Kurum seçilirse İBB bütçesinin yarısından fazlasını İstanbul’da yaşayan 2,7 milyar emekliye dağıtacağını söylüyor.

Geri kalan para ile de belediye hizmetlerini yapacağını ve hâlâ çalışan belediye görevlilerinin maaşlarını ödeyeceğini söylüyor.

Para basma yetkisine ve merkezî bütçeye hükmeden Cumhurbaşkanı’nın “Yapamam” dediğini Murat Kurum yapabileceğini iddia ediyor, söz diye veriyor.

Aynen hâlâ temeli atılmayan, hak sahiplerine teslim edilmeyen yüzbinlerce konutun sözünü verdiği gibi."


Haber Kaynağı : 12punto

Emekli emekli maaşı en düşük emekli maaşı Fatih Altaylı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Murat Kurum Recep Tayyip Erdoğan