Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Firari 'iş insanı' Sezgin Baran Korkmaz ABD'de yemek dağıtıyor

Türkiye'de kara para aklamakla suçlanan firari 'iş insanı' Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'de bir restorana ortak olduğu ve hayırsever sıfatına büründüğü öğrenildi.

Firari 'iş insanı' Sezgin Baran Korkmaz ABD'de yemek dağıtıyor

Türkiye'de kara para aklama suçlamasıyla yargılanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, "Kaçmadım. Benden bir Reza Zarrab davası çıkmaz. 2 ay sonra döneceğim" dediğinden bu yana 3 ay geçti. "Nerede acaba?" sorusunun cevabını ise GazeteDuvar buldu.

Türkiye'den 132 milyon dolar kara para akladığı gerekçesiyle, 2 Mayıs 2021 tarihinde Avusturya'da 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildikten sonra 1 Ağustos 2023'te tahliye edildi. O zamandan beri nerde olduğu bilinmeyen Korkmaz'ın, New York'ta bir restoranla ortaklık kurduğu ortaya çıktı.

Habere göre; kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD New York'ta bir restoranla ortaklık kurdu.

Avusturya'da yakalanıp iade edildiği ABD'de tahliye edilen Korkmaz'ın sosyal medyada yayınlanan bir videoda "hayırsever" olarak tanımlanıp sokakta yemek dağıttığı gösterildi. Videodaki sözler de manidar: "Bu sadece yemekle ilgili değil, bu sevgiyi ve umudu paylaşmakla ilgili." 

TAHLİYESİ SOĞUMADAN SOYLU'YU SAVUNMUŞTU

ABD’de yaşayan Sezgin Baran Korkmaz tahliye edildikten sonra ilk kez X sosyal medya platformunun sohbet odasında konuşmuştu. Burada "Ben kendi ülkemde heykeli dikilecek adamım. Ben o şımarık zenginlerden olmadım" diyen Sezgin Baran Korkmaz, "Niye hedefe kondunuz?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Beni hedefe bakan (Süleyman Soylu) koymadı. Beni hedefe koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 10 gün sonra her şeyi öğreneceksiniz. Benim kara para aklama dosyam var ama ben kumar oynamadım. Türkiye’de kimsenin malına çökmedim. Muhalefet bana neden saldırdı? Bir düşünün.”


Haber Kaynağı : 12punto

Sezgin Baran Korkmaz ABD kara para aklama