Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4211
Dolar
Arrow
34,2683
İngiliz Sterlini
Arrow
44,7886
Altın
Arrow
2918,0000
BIST
Arrow
8.860

Gebze Belediyesi hayvanseverleri 'hırsızlık'la suçladı

Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde, 11 Ekim'de yaşanan katliamla gündeme gelen Gebze Belediyesi, hayvanseverleri suçladı.

Gebze Belediyesi hayvanseverleri 'hırsızlık'la suçladı

Kocaeli’de Gebze Belediyesi'ne ait, Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 11 Ekim tarihinde 30 köpek ve 13 kedinin cansız bedenleri çöp poşetlerine konulup atılırken hayvanseverler katliamı ifşa etti.

Uzun süre sessiz kalan Gebze Belediyesi, Kocaeli Valiliği’nin adli ve idari soruşturma kararı sonrası, görüntülerdeki sokak hayvanlarının çeşitli kazalarda hayatını kaybettiğini iddia etti.

Olayın yaşandığı merkez önünde ve belediye hizmet binası önünde hayvanseverlerin eylemleri devam ederken Gebze Belediyesi'nden yeni bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, hayvanseverler hırsızlık yapmakla suçlandı.

Bazıları tedavi edilmek üzere tesise bırakılan 75 hayvanın tesisten kaçırıldığı ve çok miktarda hayvan mamasının gasbedildiğini iddia eden Gebze Belediyesi'nin yayınladığı açıklamada, "Yapılan bu gasp ve hayvan hırsızlığı için de yargı süreçleri başlatıldı. Tesisimizden kaçırılan hayvanların ivedi olarak tesisimize iadesi gereğini ilanen duyuruyoruz” denildi.

Belediye, tesise yapılacak herhangi bir saldırıdan da hayvanserverleri sorumlu tuttu. Açıklamanın devamında, “Hayvansever olduğunu iddia eden grup, tesisimizde görevli başta veterinerler olmak üzere çalışanlarımızı, iddia ettikleri ve aslı olmayan suçların faili olarak göstermek üzere afişe ettiler. Görevi sokak hayvanlarının sağlıklı şartlarda yaşamasını sağlamak olan görevlilerimizi hedef gösterdiler. Rehabilitasyon merkezi çalışanlarımıza yönelecek herhangi bir saldırıdan bu pervasız grubun sorumlu olduğunu kamuoyunun dikkatine arz ederiz” denildi.



Haber Kaynağı : 12punto

Gebze Belediyesi barınak Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi katliam hayvan katliamı