Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Hayatını kaybeden Bitmez'e Alman siyasetçiden tepki çeken sözler: 'Allah'tan cevap talep ettikten sonra...'

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ve iktidarın savaşa ilişkin pozisyonu hakkında yaptığı konuşma sonrası kalp krizi geçirmişti. Hastaneye kaldırılan Bitmez tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Almanya'daki Liberal Hür Demokrat Partisi'nin eski vekillerinden Tobias Huch'un ise Bitmez hakkında kullandığı ifadeler tepki çekti.

Hayatını kaybeden Bitmez'e Alman siyasetçiden tepki çeken sözler: 'Allah'tan cevap talep ettikten sonra...'

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ve iktidarın savaşa ilişkin konumuna değindiği bir konuşma yapan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez yaptığı konuşma sonrası kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Bitmez tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. 

Bitmez, konuşması sırasında iktidar partisi vekillerine seslenerek, "Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız!" ifadelerini kullanmıştı.

ALMAN SİYASETÇİ BİTMEZ'İ HEDEF ALDI

Artı49'da yer alan habere göre; Bir dönem Liberal Hür Demokrat Partisi'nin vekillerinden ve Genç Liberaller Derneği'nin yöneticilerinden biri olan Tobias Huch, Türk vekilin yer Aaldığı görüntüleri paylaşarak, tartışmalara neden olan ifadeler kullandı.

Huch, Milletvekili Hasan Bitmez'in kalp krizi geçirdiği dakikaları, kişisel X hesabı üzerinden, "TBMM'de Yahudi aleyhtarı, İslamcı milletvekili Hasan Bitmez, İsrail'e karşı Allah'ın gazabına çağrıda bulunduğu bir konuşma yapıyor" notuyla paylaştı.

Paylaşımının devamında "Allah'tan cevap talep ettikten saniyeler sonra kalp krizi geçirdi" diyen Huch'un ifadeleri, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmaya yol açtı.

"Kürdistan" adlı bir kitabın yazarı olduğu bilinen 42 yaşındaki Alman siyasetçinin, Suriye'de YPG ile bir dizi çalışma yaptığı, Türkiye'de de eski adıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen çok sayıda toplantıda, katılımcı olarak yer aldığı biliniyor.

ALMANYA'DA HAPİS CEZASI ALDI

Alman basınında yer alan haberlerde, Huch'un, "vergi kaçakçılığı" suçlamasıyla yargılandığı ve hapis cezasına çarptırılması nedeniyle ülke dışında yaşadığı belirtiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Tobias Huch Hasan Bitmez