Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik yürürlüğe girdi

Kamuoyunda 'ötanazi' tartışmalarına yol açan ve TBMM'de kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girdi.

Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik yürürlüğe girdi

Kamuoyunda 'ötanazi' tartışmalarıyla tepkilere neden olan ve 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada kabul edilerek Meclis'ten geçen 17 maddelik ‘160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Teklifin TBMM'de kabul edilmenin ardından "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bu geceden (2 Ağustos) itibaren yürürlüğe girmiş oldu. 

SOKAK HAYVANLARINA İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMEDE NELER YER ALIYOR?

Kamuoyunda 'ötanazi' tartışmalarıyla tepkilere neden olan 17 maddelik ‘160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'da iki gün boyunca 28 saat süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP oylarıyla yasalaştı. Teklif, 224 'Hayır' oyuna karşılık 273 'Evet' oyuyla 30 Temmuz'da sabaha karşı kabul edildi.

Teklifle; Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidilecek. Buna göre, Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklenecek.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık şekilde tanımlanacak.



Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

başıboş sokak hayvanları Hayvan Hakları Komisyonu TBMM TBMM Başkanlığı