Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İkinci kez eve gelen dolandırıcı yakalandı

İstanbul Bakırköy’de 75 yaşındaki kadını telefonla arayan dolandırıcı kendisini polis olarak tanıtıp, başlatılan bir terör soruşturması kapsamında evde bulunan paraların güvence altına alınması için kendilerine teslim edilmesini istedi. Dolandırıcının bu sözlerine inanan yaşlı kadın, evine gelen kişiye tam 4 milyon lirasını teslim etti. Aynı dolandırıcı bir gün sonra bu kez bankada bulunan paraları isteyince gerçek ortaya çıktı.

İkinci kez eve gelen dolandırıcı yakalandı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Bakırköy’de ikamet eden 75 yaşındaki emekli F.O.M. adlı kadını telefondan bir kişi aradı. 

Arayan kişi önce kendisini polis olarak tanıttı. Yaşlı kadına hakkında terör örgütünden soruşturma başlatıldığını elindeki paraların güvende olması için paralara el konulması gerektiğini söyledi.

Dolandırıcı ikna ettiği yaşlı kadına paraları evine gelen bir şahsa teslim etmesini söyledi. Yaşlı kadın aynı gün içinde gelen şbir kişiye evdeki 4 milyon lira değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını teslim etti.  

İKİNCİ KEZ ARAYINCA TUZAĞA DÜŞTÜ 

Aynı dolandırıcı bir gün sonra yaşlı kadını tekrar telefonla arayıp bu kez bankada olan nakit paralarının da teslim edilmesini istedi. Durumdan şüphelenen yaşlı kadın, telefonu kapatıp polisi aradı. Devreye Asayiş Şube Müdürülğü Dolandırıcılık Büro ekipleri girdi.

Polis yaşlı kadına dolandırıcının oyununu devam ettirip paraları teslim edeceğini söyledi. Bu sırada Dolandırıcılık Büro ekipleri de evin çevresinde beklemeye başladı. Paraları teslim almak için gelen şüpheli, 22 yaşındaki İlkcan Tayfun K. gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaşlı kadını ikinci ke tuzağa düşürmeye çalışan şüpheli tutuklandı. Polisin olayla ilgili soruşturması ise sürüyor.

 


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Bakırköy telefon dolandırıcısı